Båtgrannar emellan på Grannens dag

  • 31 okt 2023

image: Båtgrannar emellan på Grannens dag

Idag firar vi alla båtgrannar på Grannens dag!  Vi gör det tillsammans med Postkodlotteriet och alla organisationer som får ta del av Postkodlotteriets årliga miljardsstöd till civilsamhällen, lokalsamhällen och grannskap. I Postkodlotteriet vinner man tillsammans med sina grannar. Tack till alla lottköpande grannar som är med i Postkodlotteriet!
 

 

I båtlivet är vi båtgrannar. Vid sjösättning och upptagning vår och höst, på bryggan i klubbhamnen, i gästhamnen eller i naturhamnen. Vi båtgrannar bryr oss om varandra, tipsar om allt från båtfärger till favoritöar i skärgården, bjuder in på en kaffe i sittbrunnen, erbjuder bogserhjälp när motorn stannat och såklart finns vi där med en extra hand vid tilläggning för att bära av eller ta emot en tamp. I båtlivet på hav och på land månar vi om varandra, havet och naturen.

Varför inte bjuda in din granne där du bor till en seglingsfika och tipsa om din klubb eller seglarskola? En prova-på segling kanske? Då kan du också delta i Svenska Postkodlotteriets tävling ”Årets granne” genom att publicera en bild när ni fikar med er granne och lägg till #grannensdag.

Läs mer om varför grannar är viktigt för oss och för oss och 59 andra organisationer som är förmånstagare i Postkodlotteriet: 
Därför betyder grannar så mycket för oss - Postkodlotteriet

Det här är #Postkodeffekten:  
Nästan en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela miljardöverskottet från lotteriet går varje år till ideella organisationer. Tack vare alla som har en postkodlott kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det här kallas för postkodeffekten.