Berntsson tog tredje Bermuda Gold Cup segern i Matchracing

  • 10 okt 2023

image: Berntsson tog tredje Bermuda Gold Cup segern i Matchracing

Johnie Berntsson vann i går Bermuda Gold Cup, en deltävling på Matchracingtouren för tredje gången tillsammans med Herman Andersson, taktik, Björn Lundgren, storsegeltrim och Patrik Sturesson försegeltrim. 

Teamet seglade starkast i grundomgången och kvartsfinalerna men en tropiskt storm gjorde att semifinaler och finaler fick ställas in och teamet tog hem Cupen med 11-0 i segrar och fick 25 000 US i prispengar.

- Patrik, Herman och Björn pushade mig runt banan och de levererade både taktik och trim i världsklass vilket gjorde det lätt för mig som rorsman.

Det var tredje gången Berntsson tog hem den prestigefyllda bucklan, tidigare 2008 och 2014.

- Jag kommer ihåg att jag var otroligt glad över min första seger, men trodde aldrig det skulle hända igen. Nu är det tredje gången och jag är otroligt tacksam, säger Johnie och fortsätter:

Johnie har förutom de tre vinsterna slutat tvåa fyra gånger och det gör honom till den mest framgångsrika seglaren i Bermuda Gold cups historia efter Russel Coutts från Nya Zealand. Cupen seglades första gången 1907 och är den äldsta matchracingtävlingen för Onedesign båtar.