Wings tog hem World Womens Match Racing Tour 2023

  • 26 sep 2023

image: Wings tog hem World Womens Match Racing Tour 2023

Genom seger i den avslutande tourtävlingen i Skovshuved i helgen tog Wings Match Racing Team, GKSS med skipper Anna Östling även hem hela Women´s World Match Racing Tour 2023. 

-Vi gjorde verkligen jobbet den här veckan och tack vare fullt fokus i riktigt kluriga, skiftiga vindar kunde vi vinna årets sista deltävling, säger Anna Östling.
 

Bild: Fv:  Anna Holmdahl, Marie Grusmark, Anna Östling, Linnea Wennergren, Jenny Axhede, Annika Carlunger

Inför den sista tourtävlingen i Köpenhamn låg Wings en poäng efter Nya Zeeländska Celia Willison’s EDGE Women’s Match team. Wings behövde bli trea eller bättre för att passera Willison på poäng och säkra tourtiteln.

Teamet hade nytta av sin långa erfarenhet av att segla DS37 och seglade starkt genom tävlingen och avslutade med 3-0 i semin över danskan Camilla Ulrikkeholm, för att sen ta en 3-0 seger i finalen mot Denmark’s Lea Richter Vogelius 3-0 in the final.

- Med ett VM-silver och vinst i GKSS Match Cup kan vi se tillbaka på säsongen och känna att vi gjort ett bra jobb. Det har varit en berg- och dalbana vissa dagar men vårt teamwork har varit på topp den här veckan. Vi vet att vi alltid kommer tillbaka starkare efter en motgång, avslutar Anna Östling.

Resultat & mer info.