Seglarförbundet och Baltic inleder samarbete

  • 15 sep 2023

Seglarförbundet och Baltic Safety Products AB inleder nu ett nytt samarbete. Baltic kommer att stötta Seglarförbundets utvecklingslandslag, som idag består av 35 unga och lovande seglare.

Samarbetet bygger på att seglarna och Baltic jobbar tillsammans med produktutveckling av framför allt Baltics flytvästar. Som elitseglare kan utrustningen vara avgörande för prestationen, främst när det gäller trygghet och regelkrav men även passform.

– Vi på Baltic, som är marknadsledande inom sjösäkerhet, är oerhört stolta att få vara med och bidra till våra framtida seglarstjärnors satsning och utveckling. Det är ett viktigt steg i våra framtida satsningar att komma närmare atleter och utövare för att kunna utvecklas tillsammans och förbättra och förfina våra produkter, säger Johan Lövqvist, VD på Baltic.

– Detta är ett viktigt samarbete för vårt utvecklingslandslag då framför allt de nya tekniskt krävande klasserna ställer nya krav på säkerhetsutrustningen, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör på Seglarförbundet och fortsätter:

– Den tekniska utvecklingen går fort och vi måste hänga med för att våra seglare i utvecklingslandslaget ska kunna prestera så bra som möjligt.

Samarbetet startar i liten skala men ambitionen från både Baltic och Seglarförbundet är att samarbetet ska fördjupas och utvecklas på sikt.

Läsa mer om Baltic här.

På bilden: Utvecklingslandslagsseglarna Carl Ljunggren, Hanna Koba och Rasmus Granzin. Fotograf: Alberte Lindberg