Sök stöd för klimatinvesteringar senast 29 september

Sök stöd för klimatinvesteringar senast 29 september 13 sep 2023

image: Sök stöd för klimatinvesteringar senast 29 september

Nu finns chansen för klubbar att söka finansiering genom RF till klimatsmarta investeringar på anläggningen, senast 29 september, för fysiska investeringar. Det kan handla om elstolpar, solceller, förbättrad isolering eller något annat spännande som ni har funderat på att göra. Kanske kan stödet vara en del av finansieringen av något större projekt, där ni nu får chansen att välja det mer klimatsmarta alternativet i något avseende. Kontakta gärna SSF klubbstöd eller anläggningsexpert för att bolla frågor om vad som är möjligt.

Info om vad som gäller för stödet

Idrottsföreningar kan ansöka om stöd till klimatåtgärder mellan den 18 – 29 september 2023. Stödet gäller projekt som är kopplade till en fysisk investering som ger en klimatnytta, exempelvis investeringar som leder till minskad energianvändning. Det kan handla om ladd-stolpar, ändrad elanvändning (såsom solceller) eller andra investeringar i eller runtom idrottsplatsen. Idrottsföreningar kan få upp till 70 procent av investeringskostnaden i stöd, beroende på vilket område ansökan gäller. Här hittar ni: 

Projektet som är klara senast den 30 juni 2024 kommer hanteras först. Men det går även att ansöka om för projekt som har en längre genomförandeperiod. Ansökningsformulären finns tillgänglig från den 18 september. Ni hittar då in till ansökan via er länsstyrelse. Men redan nu är det bra att läsa in sig på vad som kan behöva tas fram.