12 besättningar på ett vindfattigt Para-NM

  • 12 sep 2023

image: 12 besättningar på ett vindfattigt Para-NM

I helgen var tolv besättningar från fem nationer redo att segla Para Nordic Championship på KNS Seilsportsenter Ulabrand i Oslo. Allt var upplagt för ett toppevent med bra anläggning och duktiga arrangörer.

De som höll i tävlingen var Kongelig Norsk Seilforening med stöttning av Norges Seilforbund. Men vinden uteblev och väntan blev lång. Ett race kunde genomföras under lördagskvällen och ett startförsök gjordes under söndagen. Att de svenska besättningarna tog starten på söndagen var glädjande men det räckte inte för att kora en nordisk mästare.

- För att se det positiva så är vi glada över att antalet besättningar ökat från åtta till tolv sedan Para Nordic Sailing Championship på KSSS förra året säger Karin Knigge, paraseglingsansvarig på Seglarförbundet och fortsätter:

- Det är inspirerande och viktigt att träffas, utbyta idéer och bygga nätverk för att paraseglingen ska utvecklas fortsätter Karin.

Para Nordic Championship seglades i RS Venture Connect samtidigt som 30 dambesättningar seglade Norgemästerskapen i J70.