Härlig fajt om medaljerna på SM i Trissjolle

  • 28 aug 2023

image: Härlig fajt om medaljerna på SM i Trissjolle

SM i Trissjolle inleddes lördagen den 12 augusti på förmiddagen med ovanligt svåra förhållande på Kungsbackafjorden då stormen Hans hade lämnat efter sig starka strömmar som utmanade. Inte blev det lättare av att strömmen vände under eftermiddagen och vinden gick på syd. 

Bild: Claes Gilborne och David Keiller, SS Kaparen, försvarade fjolårets SM-titel i utmanande förhållanden. Text: David Keiller Foto: Hans Haak

Bäst presterade Sebastian Knaack och Henrik Abrahamsson som efter första dagens seglingar ledde två poäng före Claes Gilborne och David Keiller som i sin tur låg två poäng före Joachim och Johanna Stadig.

Söndagen gav fina förhållanden men extremt svårseglat då vinden svängde mycket och en del ström var kvar på fjorden. Fyra seglingar genomfördes och det blev otroligt spännande. Med en segling kvar ledde Knaack/Abrahamsson med två poäng men med en seger i sista gick Gilborne/Keiller förbi och vann SM 2023.

Glädjande var att SS Kaparen hade sju båtar med så intresset för Trissjollesegling håller i sig bra i Gottskär.

STORT tack till SS Kaparens vars arrangemang var perfekt genomfört med allt från seglingar till aftersail på lördag. Seglarna njöt av att vara tillbaka i Gottskär så stämningen var på topp hela helgen.

Nästa år seglas Trissjolle på Bohus-Malmön. Det är en stor satsning på gång och mycket är redan klart inför nästa års tävlingar. Bengt Knaack och klubben på Bohus-Malmön utlovar en fantastisk Trissjollefest 2024.

SM-PALLEN 2023

1:a Claes Gilborne/David Keiller SS Kaparen
2:a Sebastian Knaack/Henrik Abrahamsson BMBK
3:a Joachim/Johanna Stadig BSS

Fullständigt resultat hittar du via www.sailarena.com