Ekolns SK vann i Allsvenskan

  • 20 aug 2023

image: Ekolns SK vann i Allsvenskan

Efter en rafflande finalsegling vann Ekolns segelklubb från Uppsala på söndagen årets tredje deltävling i Allsvenskan. Ekolns vann omgången i Åmål, som präglats av grått väder och lätta vindar, före Hjuviks Båtklubb och Ljungskile Segelsällskap.

I segrande Ekoln seglade rutinerade Christer Faith-Ell som rorsman. Övriga besättningen bestod av Fredrik Fagerberg, Isabelle Faith-Ell och Gabrielle Paul.
– Vi har haft en dynamik i gruppen som har gett en otroligt skön känsla. Vi har väldigt roligt tillsammans och det gör också att alla kommer med så många bra idéer. Det är till exempel första gången som Gabrielle seglar med oss och hon har tillfört jättemycket på innovations sidan. Och sen min dotter Isabelle, det är verkligen en förmån att få segla med henne. Och jag och Fredrik har klickat sedan dag ett. Vi har alla fortfarande mycket kvar att lära, men har kört på nu i några år, säger Christer Faith-Ell och fortsätter:
– Vi har även försökt hålla oss undan tilltrasslade situationer. När man är lite mer rookie i sporten så går man ofta in för hårt i olika situationer, då får man ofta fel fokus. Vi försöker bara driva båten så fort det går. På de här korta banorna är ju taktiken och strategin extremt viktigt. Vi har koll på vilket märke vi vill till, och sen är det inte alltid som man kan välja, men det är fullt fokus på oss själva.

Med en omgång kvar av Allsvenskan 2023 har Hjuvik tagit över första platsen i tabellen. Tidigare ledaren, Strängnäs, hade en jobbig helg i Åmål där de slutade på 13:e plats och föll till fjärde plats i tabellen.

Sista omgången avgörs just i Strängnäs, 15–17 september. Även om Hjuvik just nu har en stor ledning så är Allsvenskan långt ifrån avgjord. Mellan andra och sjätte plats skiljer bara en poäng och alla de lagen vill säkert utmana om det Allsvenska guldet 2023.