EM-silver Hedvig och Hugo i 29er

  • 19 aug 2023

image: EM-silver Hedvig och Hugo i 29er

Hedvig och Hugo Liljegren seglade på lördagen hem ett silver på 29er-EM i Saltsjöbaden. Det har varit extremt svårseglade förhållanden med stora vindvrid och tryckskillnader under veckan. Men syskonparet har presterat fantastiskt under veckan genom att hålla huvudet kallt och komma tillbaka trots ett antal tyngre race.

– Det känns ändå som att vi gjorde en bra avslutning och vi är glada över regattan i stort även om vi hade en väldigt, väldigt, tuff dag igår. Vi har verkligen försökt att hålla humöret uppe och göra det bästa vi kan hela tiden, säger Hedvig.

– Vi lyckades avsluta väldigt bra så det känns som ett bra sätt att säga adjö till båten, instämmer Hugo.

EM var den sista 29er regattan för Hedvig och Hugo som nu kommer ta klivet över helt och hållet till OS-klassen 470, som de redan den här säsongen har tränat i.

– Redan i början på nästa vecka ska vi faktiskt åka till Litauen för ungdoms-VM i 470 så det  blir spännande, berättar Hedvig.

De 170 lagen från 24 olika nationer har testats i varierande väderförhållanden under EM. De som lyckats bäst med att hantera den tekniska aspekten av båten och de strategiska besluten på vattnet fick under lördagseftermiddagen kliva upp på podiet.