Inget medaljrace för Vilma och Rebecca

  • 18 aug 2023

image: Inget medaljrace för Vilma och Rebecca

Mycket lätta vindar satte stopp för fredagens medaljrace i 49erFX på VM i Haag. För de svenska guldmedaljörerna Vilma Bobeck och Rebecca Netzler förändrar det inget – mer än att det inte blev någon segling. Däremot blev det prisutdelning där de fick sina guldmedaljer och hyllades för sin storseger.

Bild, från vänster: Rebecca Netzler, Victor Bergström (coach), Vilma Bobeck

– Tyvärr så fick vi inte avsluta med ett medaljrace men vi är otroligt stolta över vår vecka. Nu kan vi andas ut och se tillbaka på en nästintill felfri regatta vilket ingen av oss vågat drömma om. Med tanke på vår uppladdning och en säsong fylld av skador är vi så stolta över teamet med alla inblandade. Nu ska vi fira stort, säger Vilma.

Hittills har det blivit två svenska VM-medaljer och det kan bli en till. I ILCA 6 skulle Josefin Olsson ha seglat två race på fredagen. Men inte heller där blev det några seglingar. Nu planeras de två sista racen att seglas på lördagen, som är en reservdag, i stället. Och på söndagen väntar sedan final i ILCA där Josefin ligger på fjärde plats.

De sju främsta damerna i ILCA 6 ligger inom 20 poäng så med två race kvar, plus en final med dubbla poäng på spel, så kan givetvis mycket hända och mycket kan förändras.

 

Läs mer om VM här: Allianz Sailing World Championships, The Hague 2023 - The Championships