Tufft motstånd på Para-VM inspirerade

  • 18 aug 2023

image: Tufft motstånd på Para-VM inspirerade

Para-VM är avslutat men det är bara början för de fyra deltagarna och för paraseglingen som för första gången seglade sida vid sida med VM i OS-klasserna i holländska Haag.

-Alla fyra har kämpat väl i sina respektive klasser och med en fantastisk inställning har de tagit sig an utmaningen att tampas med världseliten, säger Sara Sandberg från Skota Hem som coachade teamet på VM.

Flera av medaljfinalerna sändes live under VMets sista dag och alla kunde följa dramatiken.

Text/bild Skota Hem: fv: Mikael Ek, Richard Norén, Zoe (supportperson), Patric Rosengren.

I 2.4mR (Tvåfyran) var välmeriterade tyska Heiko Kröger klar guldmedaljör redan innan medaljfinalen. För Patric Rosengren var VM hans första internationella regatta i klassen. Han avslutade med en elfteplacering i den tio race långa regattan och blev tia i totalen.
-Patric är mycket glad över de erfarenheter han gjort och allt han lärt sig detta VM. Hemma väntar lite träning på kommande veckor och NM i Oslo där han ska segla RS Venture med Fia Fjelddahl, säger Sara.

Mikael Ek och Richard Norén avslutade regattan med en sjätteplats och blev tia i totalen, med samma poäng som nian, efter en väl genomförd regatta. De hade en fin inledning på regattan men hade svårare att nå de högre placeringarna i mot slutet.
- De hade blandade känslor efter regattan men de ska såklart vara nöjda med sitt resultat. De är ett väloljat team med god kommunikation. De kompletterar varandra väl och kommer att fortsätta utvecklas tillsammans, säger Sara.

I september ska även Mikael och Richard delta i Para-NM i Oslo och chans där att utnyttja sina nya erfarenheter.


Peter Idar

Peter Idar i Hansa 303 var 14:e i sista seglingen och blev också 14:e totalt.
-Säkert är att Peter är än mer motiverad att fortsätta utvecklas och utmana sig själv i Hansan. Nästa regatta är redan inbokad, det blir Hansa-VM i Portimão, Portugal i oktober, avslutar Sara.

Resultat:
10. Mikael Ek/Richard Norén, RS Venture Connect 16 deltagare/15 nationer
9. Patric Rosengren, 2.4mR 12 deltagare/12 nationer
14. Peter Idar, Hansa 303 15 deltagare/15 nationer (herrklass)

Resultat