Dags för årets tredje tävlingshelg i Allsvenskan

  • 17 aug 2023

Till helgen (18–20 augusti) kommer Allsvenskan till Åmål och SS Åmålsviken som för andra året i rad arrangerar en allsvensk tävling i Vänern.

– Det är andra året som vi är i Åmål och arrangören lovar ännu bättre förutsättningar för publik i år,

med segling nära land och live kommentatorer i högtalaranläggning. Som vanligt i Vänern förväntar vi oss luriga vindar där inget är klart förrän man går över mållinjen. Jag förväntar mig också riktigt spännande och omväxlande seglingar där finalen på söndag kommer bli helt avgörande, säger tävlingsledaren Claes Lundin.

 

Intressant är att GKSS, som är fyra i tabellen, skickar en ren dambesättning. Sanna Mattsson och hennes besättning är rutinerade och samspelta, men de kan räkna med tufft motstånd. Noterbart är också att Oxelösund skickar ett ungt lag där endast en av fem seglare är över 20 år och medelåldern ligger runt 18.

 

Sotefjorden/Hunnebo kommer med erfarne Marcus Westerlind. Och rutin och erfarenhet finns också hos uppsalaklubben Ekolns SK och Christer Faith-Ell. Även Kaparens David Axén/Tomas Berg samt hemmaklubben Åmålsvikens Per Boström kommer att vilja blanda sig i leken.

 

Strängnäs, som ju just nu leder den Allsvenska tabellen, har anmält lite bekymmer med att få ihop sin besättning vilket inte är den bästa uppladdningen. Kanske får de svårt att behålla sin ledning.

 

Längst ner i tabellen är det mycket jämnt och flera lag är inblandade i streckstriden. De tre sista lagen efter den fjärde tävlingen får kvala för att försöka behålla sin allsvenska plats 2023.

 

Efter helgens tävling i Åmål återstår bara den fjärde och sista tävlingen i årets Allsvenskan som avgörs i Strängnäs 15–17 september. Kvalet till Allsvenskan 2024 seglas i Marstrand 14–15 oktober.

 

Seglingarna sänds live och kan följas på YouTube: Fredag: https://youtube.com/live/hjzEscZlL80?feature=share Lördag: https://youtube.com/live/ScHUMq5JkTI?feature=share Söndag: https://youtube.com/live/tUQIZgZF6qI?feature=share