Medalj igen till Erik Norlén

  • 14 aug 2023

Erik Norléns internationella debut i ILCA 7 fick en flygande start. KSSS seglaren som till vardags går på seglargymnasiet i Motala tog silver, ett ynka poäng från guld i U19 klassen när U21 EM avgjordes i veckan. Tävlingarna som hölls i norska Stavanger samlade över 200 deltagare i klasserna ILCA 6 dam och ILCA 7 herr. 

Foto: Thom Touw Photography

Vi har tidigare skrivit om Eriks framfart på seglingsbanorna med UEM brons nu senast i ILCA 6. När det var dags för hans internationella debut i ILCA 7 sparade han inte på krutet. Under regattan låg han hela tiden med i toppen av fältet och inför sista dagen hade han en till synes betryggande ledning på över 20 poäng mot närmsta konkurrenten, Filip Olszewski från Polen. Tyvärr hade inte Erik riktigt det flyt som krävdes i de svårseglade förhållanden som rådde sista dagen och polacken som hade sin bästa dag under hela mästerskapet kunde glida förbi i totalen. Snöpligt att missa guldet med en ynka poäng, men vi vet att Erik och resten av svenskgänget kommer igen och har större mål i siktet inför framtiden. 

Erik Norlén EM silver U19 ILCA7

Erik Norlén på prispallen

I det svenska laget ingick förutom Erik Norlén även Svea Sahlin, Jennifer Öhrnell, Hanna Gaskell-Brown, Axel Hallqvist, Simon Granath, Melker Ljungdahl, Aron Wärnberg samt coach Fredrik Lassenius.

Fullständiga resultat