Storslam på VM för Vilma och Rebecca

  • 12 aug 2023

image: Storslam på VM för Vilma och Rebecca

Vilma Bobeck/Rebecca Netzler fick allt att stämma på andra dagen av VM i Haag. Tre race gav den svenska seglingsduon tre segrar och efter två av sex VM-dagar leder de 49erFX-klassen i stor stil.

- Vi hade en riktig drömdag. Något annat kan vi inte säga. Vi hittade rätt bland vågorna och vinden och lyckades vinna tre race. Det har vi aldrig gjort innan, så självklart är det en stor ”egoboost”. Men som alltid i segling måste man vara ödmjuk. Det vänder snabbt och vi har fortsatt många race kvar på tävlingen. Vi laddar om för nya race imorgon, säger Rebecca.

Förbundskapten Magnus Grävare är mycket imponerad av de två och deras dag på VM.

- Tre vinster idag, fyra i rad nu faktiskt eftersom de vann sista racet i går. Det händer väldigt sällan. Jag kan inte minnas någon svensk som gjort det på den här nivån. Det kanske viktigaste ändå är att kropparna verkar hålla även om de har lite ont, säger Magnus.

Trots en skadefylld vår visar Vilma och Rebecca att de just nu är bäst i världen i den olympiska klassen 49erFX. Och de var i världstoppen redan förra året då de var tvåa på VM och trea på EM. Det var deras två första mästerskap tillsammans och nu har de tagit ytterligare ett steg uppåt.

Även Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson hade en bra dag på VM. Efter att varit elva och femma i gårdagens två race blev de trea i lördagens båda race i 470 mixed. Därmed klättrade de från sjunde till andra plats i totalen.

 

Läs mer om VM här: Allianz Sailing World Championships, The Hague 2023 - The Championships