Dags för JSM Stenungsund – följ livesändningen

  • 10 aug 2023

image: Dags för JSM Stenungsund – följ livesändningen

I helgen är det dags för ett av våra största och härligaste event, Junior SM i segling. 300 seglare i 8 olika klasser där seglarna kommer att kämpa och ha kul med start på fredag.
– Målet med Junior SM är att inspirera till det livslånga kappseglandet, att många är kvar och vill fortsätta med segling framöver, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Bild: JSM Västerås 2022 Foto: Tommie Rotonen

Förutom de vanliga jolleklasserna finns också ”Coming Stars” som riktar sig till barn och ungdomar som antingen är för unga eller inte känner sig redo att delta i JSM-klasserna men som ändå vill vara en del av evenemanget. I år coachas coming-stars seglarna av ungdomar från vårt U25 projekt som kommer att göra den till något alldeles extra.

Mästerskap coach - 26-åriga proffsseglaren Julius
Årets mästerskapscoach är proffsseglaren Julius Hallström som just nu är en del av Team Danmark i SailGP. Han kommer att vara på plats och coacha och mingla bland seglarna. Julius har seglat optimist, 29er och 49er innan han blev proffs.

I år finns Seglarförbundets personal på plats i eget tält där alla som vill kan ställa frågor eller diskuera svensk segling oavsett om du är seglare, tränare, förälder, funktionär, klubb- eller klassförbundsrepresentant eller bara nyfiken på segling och vad vi gör inom förbundet.

- Det som jag ser mest fram emot är ju det fantastiska programmet för hela eventet som exempelvis prova-på M32, invigning med parad, after sail och grillkvällar. Stenungsunds Segelsällskap har verkligen ansträng sig för att göra ett roligt evenemang för alla som är där – seglare och familjer anhöriga coacher med flera, säger Isabelle.

Nu kan vänner & familj följa Junior SMs livesändning
Nytt för i år är att Junior SM livesänds med hjälp av Next Live som producerar Allsvenskan, Seglingens Mästare med flera stora event. Länkarna hittar du nedan och på Facebooksidan Junior SM segling.

Följ Junior SM på Facebook https://www.facebook.com/JuniorSMsegling och resultat och info kring eventet finns på Sailarena här Junior SM Segling 2023 (sailarena.com)

Fredag: https://youtube.com/live/wSENZhaH_g0?feature=share
Lördag: https://youtube.com/live/ra1zG5_qTBk?feature=share
Söndag: https://youtube.com/live/WLxTdjuwUCA?feature=share