Peter Bökmark & Martin Persson vann 505-SM

  • 7 aug 2023

image: Peter Bökmark & Martin Persson vann 505-SM

I söndags avslutades SM i 505 i Varberg. Tävlingen var också 505 Euro Cup 4 som vanns av tyska ”far-son”-teamet Tim och Finn Böger efter fyra vunna delseglingar och ingen placering sämre än sjua. Danska ”dotter-far”-teamet Fabiola och Michael Wonterghem seglade också en mycket stark och jämn serie med en spik. De hade chansen till totalvinst fram till segling 10, som tyskarna vann. Nu slutade de tvåa I Euro Cup tävlingen. Peter Bökmark/Martin Persson, BKSS, vann två delseglingar, men hade ett par lite sämre resultat, men vann SM-titeln och vandringspriset Hornet klart. De är också 505-klassens representanter på Seglingens mästare 2023.

Text: Per-Eric Thörnström Bild: SM-vinnare Peter Bökmark/Martin Persson BKSS

Malin Broberg/Johan Röök, BKSS, det två senaste årens SM-vinnare hade en lite trög start, men med söndagens serie 8-2-1 säkrade de femte plats totalt och ett SM-silver. Per och Lars Wester, BKSS, seglade in  som bronsmedaljörer på SM. De seglade jämnt, men utan någon delseger och till slut hade de 1 poäng till godo på veteranerna Ebbe Rosén/Olle Wenrup, MKS, på fjärdeplatsen. Det var Per och Lars första SM-medalj i 505, medan Ebbe och Olle för första gången på länge gick medaljlösa från ett 505-SM. De seglade sitt 45:e 505-SM i Varberg – imponerande!

Det var tre dagar med varierande förhållanden som verkligen visade vilka som är de bästa 505-seglarna just nu. Fredagen med hård vind och grov sjö, lördagen med mindre vind, stora vågor och en hel del ström och söndagen med mellanvind från land och ingen sjö, men en del ström. Varbergs SS gjorde ett verkligt fint arrangemang både på vattnet och på land, med after sail, regattafest och mycket stor gästfrihet! TACK!

2024 seglas 505-VM i Varberg 1 - 10 augusti. Det kommer också bli ett topparrangemang som bör läggas in alla 505-seglares kalender! Det finns också möjlighet låna en 505 och vara med. Intresserad – kontakta info@int505.se

Alla resultat från SM och Euro Cup 4 här