Dubbla guld på F18 VM

  • 31 jul 2023

Det blev dubbla guld till Sverige på F18 VM som avgjordes i Travemunde förra veckan genom totalvinnarna Emil Järudd och Rasmus Rosengren, KSSS och segrarna i mixed Simon Skoog och Cecilia Jonsson, KSSS.

 

Text: Search Magazine Bild: Int. F18 Association

VMet var en del av Travemünde Woche och Emil Järudd och Rasmus Rosengren seglade stabilt hela veckan och imponerade med sin båtfart samt strategi och vann med 13 poäng före australiensarna Gavin Colby och Kai Colman. På tredjeplats slutar Brett Burvill och Max Puttman också från Australien.

Emil Järudd seglar normalt Nacra 17 och är precis hemkommen från För-OS i Marseille. Rasmus Rosengren har också en lång historia inom katamaranseglingen och har på sistone börjat segla

-Det var ganska nervöst att gå runt på land sista dagen, säger Emil och fortsätter. Rasmus var väldigt cool dagen innan och sa att imorgon blir det nog inga race, så idag seglar vi som om det vore sista dagen. Vi lyckades hålla oss till planen och skapade några poängs ledning och kände att vi hade gjort allt vi kunnat. Det gjorde att vi kunde vara ganska avslappande även om det skulle bli race sista dagen.

För den andra guld-duon var medaljen nästan säkrad redan innan sista dagen. Simon Skoog och Cecilia Jonsson var så pass långt före konkurrenterna att guldet var väldigt nära. Cecilia som seglade OS i Tokyo 2021 i Nacra17 tillsammans med Emil och som nu jobbar på KSSS med framtidens OS stjärnor var glad över att vara tillbaka på kappseglingsbanan.

-Veckan eller veckorna har varit toppen, vi har haft så kul! Att få vara tillbaka och racea i en katamaran har varit så mycket roligare än vad jag kunnat föreställa mig. Att min rygg har hållit är också ett plus, mina tre diskbråck har hållit sig i schack, säger Cecilia och fortsätter:

-Jag insåg att detta var första gången jag seglade katamaran sen OS i Tokyo, så inför tävlingen var jag lite nervös över hur det skulle gå. Men jag verkar ha kommit ihåg hur man gör.

Läs hela intervjun med VM-guldteamen på Search Magazine.

Resultat