Idag startar Jr Cup på Marstrand

  • 5 jul 2023

Efter några års uppehåll är det äntligen dags för årets roligaste tävling för juniorlag - Jr Cup. Den genomförs onsdag till lördag i samband med GKSS Match Cup och man seglar sprintsegling i tillhandahållna C55or där de 8 bästa får segla final framför Match Cupens stora publik på Marstrand. Lagen är tre i besättningen i åldrarna 13-20 år där den gemensamma åldern inte får överstiga 50 år.

12 lag är på plats och utöver mängder av segling för deltagarna kommer det finnas en del aktiviteter där de bland annat får träffa några av de bästa seglarna i Sverige.

Följ lagen på Facebooksidan Jr Cup eller på webbsidan JrCup .

- Målet med Jr Cup är att inspirera till att segla flera och med flera segel. Att eventet pågår samtidigt som GKSS Match Cup gör att det är ytterligare inspiration för deltagarna att träffa seglarstjärnor och förebilder, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Seglarförbundet.

Årets projektledare är Nils Brandén med stor erfarenhet både från jollesegling och storbåtssegling men även organisation och administration som ordförande i Bjärreds Jolleklubb.
- Jr Cup är ett ”all-inclusive-event” där mat, boende och båtar är förberedda för lagen. Eftersom inte alla seglar samtidigt finns gott om tid att ”hänga” med gamla och nya och spana in allt som händer på Marstrand, säger Nils Brandén. 

Nils har själv varit med fler år på Jr Cup och har med sig starka minnen.
- Det är ett fantastiskt roligt event och för mig var det väldigt inspirerande med de äldre seglarna på Matchcupen kom fram och pratade med oss juniorseglare och fortsätter:

- Jag hoppas framför allt att deltagarna tycker att JrCup är ett roligt event som de vill komma tillbaka till och att fler vill vara med. Men också att inspirera fler att fortsätta segla olika seglingsformat och kanske exempelvis satsa på matchracing, avslutar Nils.

 

Deltagande lag:

Team Thordénstifelsen

Ljungskile Segelsällskap

Team Next Generation

Ljungskile Segelsällskap

Powerpuffpinglorna 

Lerberget BS/RÖSS/HJBK

LDSS Väst

LDSS

LDSS Öst

LDSS

Brännmanetshajen

SSKA

Poseidon

SSKA

FoToJu

Marstrands Segelsällskap

OXSS 1

OXSS

OXSS 2

OXSS

MaSS 1

Marstrands Segelsällskap

Svanarna

Svanesunds segelsällskap