Träna med oss

  • 25 jul 2023

För mycket vind på seglarskolan? Behöver ni fylla ut med en aktivitet för att ni har några minuter över? Behöver barnen/ungdomarna röra på sig eller kanske komma ner i varv? Nu finns det sex seglingsinspirerade filmer på Youtube redo att användas.

Filmerna har olika syften och innehåll och kan hittas på www.tranamedoss.se eller via QR-koden på de affischer och klistermärken som skickats till alla segelföreningar i landet

Filmerna:

  • Lugn och fokus – Fem minuters möjlighet till guidad avslappning med fokus på andetaget och sträcka ut kroppen. Sätt dig ner, ta ett djupt andetag och låt vattnets lugn sprida sig till dig.
  • Utmana en landslagsseglare – Låt fem av våra landslagsseglare utmana dig i deras favoritövningar. Kan du göra fler armhävningar på 30 sekunder än Anton som tagit silver i OS?
  • Bålstabilitet för jolleseglare - Sju minuter och sju utmanande bålövningar. Träna tillsammans med två av våra elever på seglargymnasiet för att se hur de stärker sina kroppar.
  • Parövningar – Träning är roligast tillsammans! Fem övningar du gör tillsammans med en kompis. Kör gärna filmen flera gånger för att få ett längre träningspass. Skratta, busa och bli starka.
  • Rörelsepaus – Skota, gippa och hantera segel. Fem minuters rörelsepaus där du får följa med på en kölbåt, lära dig seglingstermer och framför allt få ny energi.
  • Rörelsepaus tecknad – Upp och hoppa! En rörelsepaus för de yngre där vi testar att slå, gippa, skota och ducka för bommen.

Filmerna ligger även till grund för två lärgruppsplaner som tagits fram. Lärgruppsplanen Rörelse i förening skapar möjligheter att röra på sig till filmerna och sedan diskutera rörelse på individ och klubbnivå. Lärgruppen Skolsamverkan ger ramar för att diskutera hur er förening kan samverka med skolor i ert närområde och göra en handlingsplan för detta. Om ni har en plan för vidare skolsamverkan får ni gärna kontakta theres@ssf.se. Kanske kan också någon av våra landslagsseglare komma och stötta vid ert arbete tillsammans med skolorna.