Affisch om sjövett

  • 4 jul 2023

Seglarförbundets vision är ”Segling tillgänglig för alla” ett sätt att göra segling tillgängligare är att lära ut om sjövett till en bredare massa. För att uppnå detta har en affisch om sjövetts tagit fram inom ramen för nätverket ”Segling för alla oavsett bakgrund”.

Nätverket “Segling för alla oavsett bakgrund” är ett nätverk som vänder sig till ledare ute i klubbar som vill ge fler människor med utländsk bakgrund möjlighet att segla och delta i klubbens verksamheter. Inom ramen för det nätverket har nu denna affisch om sjövett tagits fram.

På affischen finns illustrationer och förklarande text på tre språk (svenska, persiska och somaliska) som tar upp det mest essentiella inom sjövett. Det handlar om att gå försiktigt nära vatten, att ta med sig en kompis, att sitta ner i båten, använda flytväst, inte skräpa ner och att hålla koll på vädret.

Vi hoppas att våra klubbar får användning av affischerna och att vi på så vis sprider kunskap om sjövett till en bredare massa. Säger Theres Wolgast verksamhetsutvecklare på Seglarförbundet.

Segling och båtliv har många gånger höga trösklar för deltagande, och Seglarförbundet arbetar för att sänka dem. Nätverket ”Segling för alla oavsett bakgrund” syftar till att inspirera och dela kunskap om hur vi kan nå fler inom seglingen.

Förutom att ta fram material likt denna affisch och en handledning om inkludering av fler målgrupper så är nätverket just ett nätverk för ledare på Seglarförbundets klubbar.

Vill du veta mer om Nätverket eller ta del av vår affisch eller handledning för att inkludera nya målgrupper? Kontakta theres@ssf.se eller läs mer via denna länk: Starta och driva klubb (svensksegling.se)