Segling är en lagsport – anmäl alla i besättningen i Sailarena

  • 10 maj 2023

Segling i flermansbåtar är en lagsport och vi vill verkligen jobba för att det blir mer tydligt. I lagsport bidrar alla till prestationen och det ska också synas i resultatlistor och liknande. I Sailarena har vi därför byggt in ett sätt att bjuda in hela besättningen så att personuppgifter hanteras på ett lagligt sätt, så att det är hela besättningen som hamnar i fokus.


 

Text: Patrik Erlandsson Foto: Gotland Runt/KSSS

Hur får man sina lagkompisar att synas i resultatlistor och andra sammanhang?
När man väl har skapat ett konto i Sailarena och fyllt på med sina person- och båtuppgifter kan man enkelt och snabbt anmäla sig till alla kommande kappseglingar. Som skeppare, det vill säga ansvarig ombord, får man i fliken ”Mina anmälningar” en överblick vilka kappseglingar man är anmäld till, vilka som är betalda eller om det finns uppgifter att komplettera.

Klubben/arrangör öppnar inbjudan – skepparen bjuder in sina besättningsmedlemmar
Varje klubb som arrangerar en tävling behöver se till att besättningsinbjudningen är öppen och att besättningen också visas i deltagarlistor i både Sailarena och i externa start- och resultatlistor. Skepparen anmäler sig själv och besättningens båt men måste också aktivt se till att besättningen bjuds in. Är inte besättningsinbjudningen öppen för en tävling så meddela detta direkt till klubben.

Besättningsmedlem? Besvara inbjudan & fyll i uppgifter i Sailarena
Varje inbjuden besättningsmedlem behöver också själv se till att besvara inbjudningen och fylla i sina uppgifter. Under förutsättning att man vill lämna ut sina uppgifter förstås. Det är ju detta GDPR handlar om, att man själv ska ha kontroll var ens uppgifter publiceras. Under fliken ”Mina anmälningar” i Sailarena finner man alltså inte bara de tävlingar där man som skeppare har anmält sig, utan också dit man är inbjuden som besättningsmedlem. Allt på samma ställe.

Sailarena tryggt & bra för hela besättningen – all info finns
Sailarena är inte bara bästa informationskällan för en ansvarig ombord utan för hela besättningen som kan se vilka datum och tider som gäller. Inte minst viktigt är det att tänka på att familj, vänner, fans  vill kunna följa tävlingen på plats eller hemifrån.

Sailarena - all kappsegling på ett ställe
Med Sailarena är all kappsegling samlad på ett ställe, eller enklare att finna var man ska klicka sig vidare till information eller resultat. Uppmaningen till alla arrangörer är därför att se till att under och efter tävlingen fylla på med nyheter, information och framför allt resultaten.