Nytt stöd för 65+ segling

  • 17 mar 2023

image: Nytt stöd för 65+ segling

Mellan den 15 mars och den 30 april finns nu ett nytt stöd för klubbar att söka från Riksidrottsförbundet. Stödet syftar till att hjälpa klubbar nå fler äldre och det kan bli starten för en långsiktig satsning.

- Det är så roligt att Riksidrottsförbundet fortsätter satsa mer på idrott för äldre. Säger Theres Wolgast som är verksamhetsutvecklare på Svenska Seglarförbundet. Det är viktigt av en rad olika anledningar, inte minst folkhälsan att även idrott för vuxna prioriteras och får medel för att utvecklas. Det såg vi under de seniorprojekt vi genomförde som avslutade under förra året.

Klubben söker det nya stödet via IdrottOnline. Mer information om regelverket och syftet med stödet finns att läsa på Riksidrottsförbundets hemsida: www.rf.se/65plus

Är du intresserade om med bidrag och stöd som finns att få för att utveckla er verksamhet så finns det att läsa här på vår sida: Bidrag och projektmedel (svensksegling.se)

Vi har också tagit fram en handledning för klubbar som vill skapa segling för seniorer. Ta kontakt med Seglarförbundets klubbstödsgrupp för mer guidning: Kontakta klubbstöd (svensksegling.se).

Här kan du se en film som beskriver fördelarna med "Segling hela livet"