Stort tack till alla som är med i Postkodlotteriet

Stort tack till alla som är med i Postkodlotteriet 15 mar 2023

image: Stort tack till alla som är med i Postkodlotteriet

Vid Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning i går stod det klart att 60 ideella organisationer fick dela på 1 018 miljoner kronor från Postkodlotteriet för 2023. Seglarförbundet fick fem miljoner kronor i icke-öronmärkt stöd och sammanlagt genom åren har förbundet tagit emot hela 48,5 miljoner kronor.  

– Stödet från Postkodlotteriet gör stor skillnad för oss. För de här pengarna har vi kunnat fortsätta vårt arbete med att göra segling tillgängligt för alla och att utveckla ett livslångt intresse för vår fantastiska idrott. Det handlar om att ge alla barn, ungdomar och vuxna möjlighet till en trygg start och inspirera till segling hela livet, säger förbundsdirektör Marie Björling Duell och fortsätter:
 

– Vi har gjort extra satsningar på prova-på-verksamhet för att hitta nya vägar i vår idrott, på våra certifierade SSF Seglarskolor samt utvecklat och inspirerat nya föreningar som erbjuder parasegling. Vi har även under året arbetat med segling för personer med olika bakgrund och med det skapat möjlighet för fler att få komma ut på vattnet och känna seglingsglädje. Med hjälp av stödet från Postkodlotteriet har vi kunnat ta ytterligare kliv mot vår vision ”Segling – tillgänglig för alla”.


Postkodlotteriet finns till för att stödja ideella organisationer. Hela miljardöverskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället.

Läs mer om hur en lott kan göra skillnad

– Vi är en av de ideella organisationer som får ta del av överskottet som delas ut varje år. Eftersom stödet inte är öronmärkt är det extra värdefullt. Vi kan använda pengarna där vi ser att behoven är störst och bygga vår verksamhet långsiktigt, säger Marie.

Under året har Seglarförbundet också kunnat jobba på bred front med barn- och ungdomssegling där stor vikt har lagts vid att säkerställa att idrotten bedrivs enligt Barnkonventionen samt Riksidrottsförbundets nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott.

#Postkodeffekten

Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det här är #postkodeffekten. Tillsammans gör vi skillnad!