Inspirerande Tjejträff på Bosön

  • 9 mar 2023

image: Inspirerande Tjejträff på Bosön

I helgen samlades 31 seglartjejer i åldrarna 13-18 år på Bosön för en helg med inspiration och uppladdning inför kommande säsong. På plats var landslagsseglarna Vilma Bobeck och Ida Svensson som guidade tjejerna genom helgen.

Olika föreläsningar och workshops gav deltagarna en inblick i vad framtiden har att erbjuda unga tjejer inom segling och för att inspirera gästföreläste Anna Östling, Charlotte Wedenberg och Josefin Olsson. Några av ämnena som togs upp var elitsatsningar, matchracing, mental träning, kost och hälsa, fysträning och även vilka möjligheter det finns inom svensk segling för att ta nästa kliv och fortsätta segla resten av livet.

 

- Så roligt och inspirerande att få träffa och lära känna många av Sveriges unga seglartjejer! Vi hade en superrolig helg fylld med seglingssnack och det var väldigt intressant och kul att få höra deras tankar och drömmar. Jag ser fram emot att träffa alla igen ute på vattnet! Sammanfattar Ida Svensson helgen.

- Efter en väldigt lyckad och fullspäckad helg är vi båda väldigt nöjda med helgen. Det har varit blandade inspiratörer och diskussioner men det jag tar med mig mest är hur kul det var att lära känna alla tjejer och höra om deras mål och drömmar. Det ska bli spännande att följa våra framtida stjärnor och det är häftigt att se så mycket driv hos så många coola tjejer. Säger Vilma Bobeck.

Så här säger några av deltagarna på frågan om vad som är det bästa med tjejträffen.

- Jag tycker det är att man får träffa andra och man få se lite bredare bild kring att det finns andra tjejer inom segling eftersom det är ganska mycket killar. Emilia.

- Träffa nya, lära sig mer om segling i allmänhet. Säger Astrid.

- Att man träffar folk som man normalt inte träffar från andra båtar och klubbar och att man får prata om grejer man inte brukar ta upp annars kanske när det bara är tjejer. Klara

- Att man får lära sig så mycket nytt. Nora.

- Man tar upp frågor som kanske inte kommer upp annars. Elvira.

- Att man får träffa tjejer runt om i Sverige från olika klubbar som man kanske inte hade träffat. Hanna.

- Träffa nya människor. Ella.

- Man får träffa så många nya kompisar. Herta.

- Man får lära känna som många nya kompisar. Elin.