Anna & Anna-Lena stärker upp förbundets kommunikation

  • 8 mar 2023

image: Anna & Anna-Lena stärker upp förbundets kommunikation

För att få segling att synas och ta mer plats i olika medier gör förbundet en extra satsning på kommunikation kopplat till sociala medier och redaktionella texter. Satsningen innebär en rekrytering av två starka kommunikatörer på deltid, Anna-Lena Elled och Anna Östling, som också ska bidra till att skapa brus och intresse för seglingsidrotten inför kommande OS 2024.

 

Bild tv: Anna Östling, foto Lisa Forsell, th: Anna-Lena Elled

Anna-Lena Elled, som är grundare och redaktör för Search Magazine ska bidra till att vi blir fler seglare i förbundet genom att skapa mer medieutrymme i olika sammanhang både inom och utanför idrotten. Matchracing- och OS-seglaren Anna Östling tar över ansvaret för landslagets sociala kanaler efter landslagsseglaren Lovisa Karlsson. Lovisa, som tog uppdraget efter OS 2021 har lyckats utveckla kontona och ökat engagemanget bland följarna men måste nu fullt ut fokusera på sin OS-satsning i 470 Mixed tillsammans med Anton Dahlberg. Både Anna och Anna-Lena har ett deltidsuppdrag.

- Det känns såklart jätteroligt att kunna knyta upp två så kompetenta och välrenommerade kommunikationskrafter som båda är aktiva seglare och har ett stort hjärta för seglingen, säger Marit Söderström som är kommunikationsansvarig på Seglarförbundets kansli.

Redaktör, vass skribent och seglare
Anna-Lena är en passionerad seglare som startade sin karriär med brädsegling på Askimsviken i 20 års-åldern och fortsatte därifrån med Hobie Cat, F18, RS Aero, windfoil och på senare tid kölbåtssegling. Sedan dess har segling varit ständigt närvarande i hennes liv, oavsett var hon varit eller vad hon har gjort, under egna projekt eller som ”On board reporter” för den kvinnliga satsningen med Team SCA under Volvo Ocean Race.

- Jag älskar segling i alla dess former och blir enormt inspirerad av att möta seglare och berätta deras historier. Det var drivkraften när jag och min partner Danny startade Search Magazine och det är drivkraften idag. Det är också en av anledningarna till att jag ser fram emot uppdraget som kommunikatör för Seglarförbundet. Det ska bli spännande att lära känna en organisation, som vi har verkat sida vid sida med de senaste 15 åren, lite närmare och förmedla seglingens underbara värld till en så bred målgrupp som Seglarförbundets, säger Anna-Lena.

Anna ”bygger” SWE Sailing Team mot OS 2024
Anna har seglat sedan hon föddes med många somrar i en Maxi77, sedan optimist och e-jolle på Aspen i Lerum. Efter seglargymnasiet började hon segla matchracing och har sedan dag ett i en stor båt med ett stort team älskat den formen av segling.

- Att få vara med och bidra till att fler följer våra fantastiska landslagsseglare ser jag fram emot. Med min bakgrund vet jag vad de går igenom och det finns så många delar i deras satsning som är intressant att berätta om. Min förhoppning är att jag kan bidra till att fler kommer närmare våra stjärnor och att Swe Sailing Team kan inspirera fler att våga följa sina drömmar, säger Anna och fortsätter:

- Seglingen är verkligen min passion och jag älskar havet på alla sätt. Allt från de lugna semesterdagarna när jag guppar fram med vår båt och familjen finns med ombord, till den extrema nervositet som kan slå till när jag sitter i pressade lägen i måste-vinna-race med WINGS. På senare år har även en stor vilja av att dela med mig till yngre seglare vuxit fram. Att WINGS tar klivit in i America's Cup är lika mycket för nästa generation seglartjejer i Sverige som för min egen del.