Finalisterna klara inför SM-finalen i e-segling

Finalisterna klara inför SM-finalen i e-segling 3 mar 2023

image: Finalisterna klara inför SM-finalen i e-segling

Nu är grundomgången klar i SM i e-segling. Vid sex tillfällen under januari och februari har över 80 e-seglare kämpat om de 10 finalplatserna och nu är det alltså klart vilka som ska göra upp om medaljerna i SM-finalen som genomförs live på scen på båtmässan Allt för sjön söndagen den 12 mars.

  • Det är kul att se den höga nivån som blivit på fältet denna säsong. Många har samlat på sig mer erfarenhet och kunskap vilket ger oss spännande kappseglingar, säger Johan Sjöstrand som är expertkommentator på svensk eseglings live-sändningskanal Twitch.

Grundomgången har samlat över 80 deltagare från hela landet, även några utländska e-seglare har deltagit, och i alla åldrar. Totalt har 30 kappseglingar genomförts och slutresultatet visar att det är tight och intensivt.

  • Esegling är en disciplin inom vår sport som är tillgänglig för alla, fortsätter Johan. Nu ser vi fram emot finalen den 12 mars, kl. 15.00 på båtmässan Allt för sjön i Stockholm. Här kommer finalisterna att e-segla live vid scenen och som åskådare kan man följa finalen på plats eller via Twitch.

Finalisterna utgörs av de topp 10 rankade svenskarna från Virtual Regattas världsranking och 10 e-seglare från grundomgången. Om någon av dessa visar sig vara samma person så ges ytterligare en e-seglare från grundomgången chansen att delta till dess att det är totalt 20 deltagare.

Fem kappseglingar och ett avgörande medaljrace är planerade. I medaljracet delas dubbla poäng ut, vilket gör att denna kappsegling kan bli direkt avgörande när det gäller att utse vilka som ska vinna guld, silver och brons.

Topp 10 i denna SM-final får en plats till Play offs på VM i e-segling, som arrangeras senare i år. Vinnaren får även en inbjudan till Seglingens Mästare, dit alla svenska mästare bjuds in för att göra upp om vem som är bäst på bankappsegling.

De som gått vidare till finalen är:

Användarnamn

Namn

VR ranking

SSF ranking

Finalplats

Romell

Joakim Romell

1

 

1 (tackat nej till sin plats)

Furan1

Rikard Furusten

2

5

2

D Ekstrand

Daniel Ekstrand

3

13

3

sawen

Johan Säwensten

4

17

4

Swedesailor

Mattias Allroth

5

4

5

Vigilant

 

6

 

6

Dirksson

Dirk Scherer

7

6

7

Seabear

Björn Andersson

8

1

8

Alocomor

Peter Olsson

9

12

9

fajtan

Christer Faith-Ell

10

3

10

Piccoloroso

Björn Hansen

 

2

1

vougeracing

Simon Magnusson

 

7

2

swetn4

Thomas Nordqvist

 

8

3

Kuma-san

Björn Olsson

 

9

4

Harding

Christian Harding

 

10

5

Winner 2

Lars Novak

 

11

6

Herminator

Mathias Hermansson

 

14

7

Boman

Claes Boman

 

15

8

Rasmus Racing

Rasmus Brandt

 

16

9

Jonas Ö

Jonas Öhrström

 

18

10

Little Pig Anna-Pia Cardell    

11

 

Följ SM-finalen live via Twitch här.

Resultaten kommer att finnas här.