Seglarträffen: arrangörsperspektiv & sprintclinic

  • 31 okt 2022

image: Seglarträffen: arrangörsperspektiv & sprintclinic

På Seglarträffen 19-20 november kan du delta i en workshop om de nya barn- och ungdomsriktlinjerna kopplat till arrangörsperspektivet som leds av Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Seglarförbundets kansli.

Bild: Isabelle Lindsten, Sandhamn Open 2022

- Under workshopen vill jag att vi tillsammans fokuserar på hur vi kan arrangera regattor så att vi stärker det livslånga intresset för kappsegling, säger Isabelle och fortsätter:

- Jag kommer också att köra ett pass på söndagen om sprintsegling. Det är ett populärt format bland seglarna så vi kommer att lära oss mer om hur det går till, hur man kan komma i gång med sprintsegling i klubben och så söker vi arrangörer för sprintclinics runt om i landet inför 2023. 

Varför ska man komma och delta i denna programpunkt?

Jag tycker att det är viktigt att vi anpassar tävlingsformatet utifrån barnen och ungdomarnas förutsättningar inte tvärtom. Men vad innebär det egentligen i praktiken? Om man är intresserad av detta ska man komma till workshopen om riktlinjerna ur ett arrangörsperspektiv.
Är man nyfiken på sprintsegling ska man ju såklart komma förbi det passet på söndagen. Vi lär och inspireras av varandra. Behöver det vara så krångligt med sprintsegling egentligen?

Kan man förbereda sig på något sätt?

Självklart! Jag tycker att alla deltagare på Seglarträffen ska läsa RF:s riktlinjer för barn- och ungdomsidrott innan man kommer till Södertälje.

Vad kan man förvänta sig att få med sig eller bidra med?

Förhoppningsvis massor av tips om hur vi kan arrangera regattor som är attraktiva för barn och ungdomar. Jag hoppas att alla som är med på sprintseminariet går därifrån med inspiration och energi att vilja anordna och/eller delta på en clinic eller en sprinttävling 2023.

Vad gör du till vardags?

I mitt jobb hjälper arrangörsklubbar i frågor som handlar om tävling och projektleder några av Seglarförbundets egna evenemang såsom JSM och Seglingens Mästare. Jag tävlar ibland och tycker att de flesta former av kappsegling är kul men havskappsegling är nog lite av en favorit ändå.