Seglarträffen:

  • 28 okt 2022

Lisa Wermelin har en lång erfarenhet av att inspirera och utveckla ledare i segling. På Seglarträffen håller hon en U25 pilotutbildning i ledarskap där delar som kommunikation, struktur och relationer ligger till grund.

Bild: Lisa Wermelin

- Det som jag verkligen brinner för är utbildning. Att förstå de processer som ligger bakom ett bra ledarskap och att se till att skapa förutsättningar för att ett lärande ska ske. Att exempelvis komma med konkreta verktyg som unga ledare direkt kan ta till sig och omsätta i sitt ledarskap, det är spännande. För mig är det också tydligt, att när vi lyckas så blir många barns första möte med seglingen fantastiskt. Ska vi få till nyrekrytering av seglare är det ju här som vi ska lägga krutet, säger Lisa Wermelin.

Varför ska man komma och delta i pilotutbildningen?

Jag tror på att du lär dig bäst när du praktiskt får öva och samla goda exempel till din verktygslåda och det vill jag ge deltagarna. En möjlighet att testa olika metoder, reflektera över vad ledarskapet innebär. Men framför allt vill jag lägga grunden för hur man arbetar mot att skapa en inkluderande träning för alla.

Vad kan deltagaren få med sig från passet?

En blandning av igenkännande och kanske ett bekräftande i att ”det jag gör är rätt”, men att du nu får ord på det. Förhoppningsvis också en del "aha"-upplevelser och att vi har kul ihop.

Vem är Lisa Wermelin?

Jag är 37 år, lever tillsammans med min man och två barn. Jag arbetar som lärare i biologi och naturkunskap vid en gymnasieskola i Stockholm. Jag är sedan i våras ledamot i Seglarförbundets styrelse med ansvar för utbildningsfrågor, kommunikation samt klubbstöd. Som en del i mitt utbildningsansvar är jag även ledamot i Nämnden för båtlivsutbildning vars uppdrag tillsammans med Transportstyrelsen, SBU och SXK är att kvalitetssäkra examinationerna för exempelvis förarintyg, kustskepparintyg och seglarintyg. Jag älskar föreningslivet och tycker det är spännande, utmanande, roligt och framför allt en viktig del av samhället. Att jag kan kombinera det med ett av mina stora intressen, segling, gör att jag blir kvar år efter år. 

Någon liten cliffhanger om U25 utbildningen om det är relevant?

Släpp sargen!

Välkommen alla U25or på detta pass lördag 19 november kl. 17.00

I år är det barn & ungdomstema på Seglarträffen. Du hittar mer info & anmälan till Seglarträffen här.