Anton & Lovisa avancerar på 470-VM

  • 25 okt 2022

image: Anton & Lovisa avancerar på 470-VM

Efter fyra race fick de regerande europamästarna – Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson – allt att stämma på tisdagen och de seglade hem sin första race-seger i 470-VM i Israel. Därmed är kvalseglingarna över och nu väntar segling mot de 30 främsta.

- Vi hade gärna haft färre poäng, men det kan vi inte ändra på. Desto viktigare är att fortsätta finjustera det som ska finjusteras, behålla vår höga lägstanivå och hålla huvudet kallt. Det är fortsatt vidöppet och mycket kan hända när vi går in i finalen. Och just finalseglingarna älskar vi, säger Anton.

VM har börjat lite svajigt för guldfavoriterna från Sverige. Tisdagens inledande segling började bra – men de seglade in på tionde plats.

- Det var en ny spelplan idag, med vind från land och som följd skiftigt. Men det passar oss. Vi seglade både smart och fort, men ett snöpligt stort vrid som ändrade spelplanen för alla i dagens första segling kostade oss många poäng, säger Anton.

I dagens andra segling hade vinden stabiliserat sig och det var lite mer förutsägbart. Anton och Lovisa seglade klockrent. De hade kontroll på fältet, från första slaget 30 sekunder efter start och var i komfortabel ledning vid samtliga märken.

De ligger nu på tolfte plats i totalen – men det är oerhört jämnt och svenskarna är bara nio poäng från en pallplats. Totalt sex race återstår innan det är dags för ett avslutande medaljrace på lördag.

För mer information besök; 2022 470 World Championship