Seglarträffen: Om ungdomar för ungdomar

  • 24 okt 2022

image: Seglarträffen: Om ungdomar för ungdomar

Hela 75 ungdomar deltog på fjolårets verksamhetskonferens Seglarträffen och med årets fokus på barn- och ungdomssegling är målet att det blir ännu fler som tycker till och tar plats.

Bild: Gustaf Lindskog Foto: Henrik Trygg

- Även om du bara vill komma och snacka med folk som du känner eller lärt känna så är Seglarträffen verkligen ett otroligt kul och avslappnat ställe att vara på. Kom och träffa nya och gamla vänner, lär dig nytt och påverka om du har lust, säger Gustaf Lindskog som är ledamot i förbundsstyrelsen med ansvar för bland annat U25 projektet.

Varför är det viktigt att U25 målgruppen medverkar på Seglarträffen?

Alla organisationer är i behov av nytänkande, spännande idéer och nya perspektiv. Det unga perspektivet kan verkligen, genuint bidra till att seglarsverige blir framtidssäkrat och mer hållbart. Kom och berätta vad du vill göra i din klubb och hur svensk segling kan bli mer tillgängligt för dig, din röst behövs! 

Varför ska man som ung i segling komma till årets Seglarträff?

I år har vi kvar alla "egna" programpunkter för att alla unga ska få hänga med varandra. Samtidigt är hela resten av schemat otroligt bra för alla unga som seglar, är tränare, instruktör eller har något annat för sig runt seglingen. Jag ser fram emot många spännande aktiviteter på temat barn och ungdom.

Vad kan man förvänta sig?

I årets U25program har vi med både utbildning, ett pass som bara är skönt häng och en del där vi ska få berätta för alla andra deltagare hur det ligger till egentligen. Kom om du vill lära dig mer, bara hänga eller bidra till en yngre seglingsvärld.

Vilka programpunkter är speciellt intressanta och hur kan du som U25 deltagare bidra här

Det finns många programpunkter där man kan vara med och bidra med en ung röst. Annars finns pass om många specialintressen så som instruktörsperspektiv, klubbägda båtar, kappsegling mm.