Du har väl anmält dig till Seglarträffen 19-20 november?

  • 20 okt 2022

image: Du har väl anmält dig till Seglarträffen 19-20 november?

Det är fullt fokus på barn- och ungdomssegling på årets utvecklingskonferens Seglarträffen som genomförs på Skogshöjd i Södertälje 19-20 november. Sista anmälningsdag är 6 november så se till att boka in dig redan idag.

- Fokus under helgen är att tillsammans diskutera barn- och ungdomsfrågorna och hur vi jobbar tillsammans för att skapa en bra verksamhet framåt - aktiva, seglingsledare, tränare, föräldrar, säger Robert Strange som är barn- och ungdomsansvarig på Seglarförbundet och fortsätter:

- Hur gör vi vår barn- och ungdomssegling bättre? Hur kan vi hitta verktyg som vi kan jobba med? Vi får möjlighet att diskutera gruppindelat för att tillsammans göra vår barn- och ungdomsverksamhet så bra som möjligt. Vi hoppas att du som medverkar på Seglarträffen oavsett vilken roll du har, är med och bidrar.

Läs in dig på materialet innan Seglarträffen
Det är bra att läsa in sig på Seglarförbundets Handbok för Barn & Ungdomssegling inför årets Seglarträff och även ta en titt på de nya riktlinjerna för barn- och ungdomssegling.

- Två viktiga verktyg som finns tillgängliga är matrisen som beskriver åldersrelaterad utveckling samt målprofiler som visar på färdigheter som seglaren ska ha på kompetensnivåerna gul, grön, blå respektive röd nivå, säger Kicki Hedström som är ansvarig för barn- och ungdomssegling i förbundsstyrelsen.

Du hittar alla dokument kring barn & ungdomssegling här

Barn- och ungdomskommittén med ordförande Malin Rybeck har ett viktigt mål framför ögonen.

- I seglingen har vi stora möjligheter att anamma ett synsätt som är långsiktigt, hållbart och holistiskt. Man kan börja senare och specialisera sig senare och man kan hålla på länge. Men vi behöver förstå vad det är som håller kvar de unga i seglingen. I våra nya riktlinjer anges några viktiga punkter som alla ledare och föräldrar bör ha med sig.

  • Man vill ha kul
  • Man vill utvecklas
  • Man vill lära nya saker
  • Man vill känna spänning
  • Man vill träffa kompisar

All info & anmälan till årets Seglarträff (länk)

https://www.svensksegling.se/seglartraffen/Hem/