Nu öppnar ansökan till RIG

  • 13 okt 2022

image: Nu öppnar ansökan till RIG

Börjar du gymnasiet till nästa höst och älskar segling? Vill du fortsätta att utvecklas till elitseglare utan att kompromissa bort dina gymnasiestudier? Passa i så fall på att söka till våra seglargymnasium.

På Riksidrottsgymnasiet (RIG) får du möjlighet att utvecklas som elitseglare utan att kompromissa bort dina gymnasiestudier. Du får en gedigen utbildning i segling där du har schemalagd seglingsträning på skoltid flera dagar i veckan tillsammans med en grupp motiverade träningskompisar under ledning av några av Sveriges bästa tränare. De orter i Sverige som bedriver RIG-verksamhet är Motala, Lerum och Vellinge (foil).

Ett RIG rekryterar elever från hela landet och du bor på RIG orten. Vid OS i Tokyo 2020 hade 7 av 9 svenska seglare en bakgrund från Riksidrottsgymnasiet.

Skolundervisningen sker i Lerum på Lerums Gymnasium utanför Göteborg och seglingen bedrivs på den intilliggande sjön Aspen. I Motala studerar eleverna på Platengymnasiet och seglingsundervisningen sker på Vättern. I Vellinge sker skolundervisningen på Sundsgymnasiet och seglingen sker i Höllviken. Alla skolorna håller hög kvalitet, har de flesta utbildningsprogrammen inom ramen av den nya gymnasieskolan och några av Sveriges främsta tränare.

Läs mer om ansökan här