Vill klubben jobba mer med tillhandahållna och delade redskap? Utveckla eller bygga nytt på er anläggning? Seglarträffen är ett forum för dig som är instruktör, tränare, organisationsledare, funktionär eller på annat sätt identifierar dig som ledare i någon av våra klubbar, klassförbund eller distrikt. I denna artikel får du läsa om vad som kommer tas upp på workshopen “Ägodela anläggning och redskap”.
Att dela på anläggning och redskap mellan fler personer och grupper öppnar upp för nya spännande fördelar. När vi är fler som delar på resurserna och ansvaret för redskap och anläggning i klubben så blir det lättare för nya deltagare att prova, och för ungdomar att segla oavsett bakgrund. Kappseglingar som erbjuder tillhandahållna båtar gör det möjligt att resa mer miljövänligt, och det blir lättare för seglare att delta i nya klasser. Dessutom blir verksamheten mer flexibel och hållbar när vi kan dela med oss, hjälpas åt och det blir fler som är med och tar ansvar.
Svenska Seglarförbundet genomför just nu projektet Arena Vattnet för att, tillsammans med andra vattensporter, utveckla koncept för mer samverkan och multifunktionella anläggningar, där vi bland annat kan jobba mer med delade redskap och delade resurser. Genom att vara fler som kan dra nytta av både utrustning och anläggning kan vi investera mer tillsammans, och det blir dessutom lättare att få bidrag till finansiering när vi skapar något som är öppet för fler att vara med.
"Våra anläggningar och redskap är grunden till att skapa bra verksamhet, och många klubbar vill gärna hitta nya sätt att utveckla sin plats just nu. Jag ska försöka ge bra inspiration och tips för att komma igång, och pratar gärna mer efteråt med klubbar som vill ha tips för just sin anläggning." säger Anette Önerud, projektledare för Arena Vattnet, som kommer leda denna workshop på Seglarträffen.
Under detta pass kommer du få höra om goda exempel på att samverka mellan olika grupper och med andra föreningar, och även tips på hur ni kan tillhandahålla och dela utrustning mellan flera utövare. Dessutom kommer vi berätta om projektet Arena Vattnet där Svenska Seglarförbundet är med och utvecklar koncept för framtidens idrottsanläggningar.
Passet hålls vid två tillfällen på lördagen. Hela programmet och mer information om Seglarträffen hittar du här: Seglarträffen (svensksegling.se)
Du har väl inte missat vårt EARLY BIRD erbjudande?
Gå två, betala för en!
Vid anmälan senast 22 oktober utgår ett deltagarbidrag på 1500kr (för vuxna) och 350kr (U25) om ni anmäler minst två deltagare från samma klubb. Detta bidrag betalas ut till klubbens konto i samband med att fakturan skickas ut.
Anmäl dig till Seglarträffen redan nu!