Är du vår Eldsjäl 2.0?

  • 16 apr 2024

image: Är du vår Eldsjäl 2.0?

Inom idrottsrörelsen och Seglarförbundet arbetas det på flera sätt med att utveckla idrotten så att alla får, vill och kan vara med. Du som ledare och din fortsatta utveckling är en viktig del i resan mot vår vision Segling tillgängligt för alla.

Unik möjlighet att söka utbildning för att bli framtidens ledare!

Riksidrottsförbundet har tillsammans med Ideella Folkspel tagit fram utbildningen Eldsjäl 2.0 för ledare 18-25 år med fokus och syfte att driva utvecklingsarbete. Utöver utbildning i att bedriva utvecklingsarbete kommer du även få stöd och vägledning av ett nätverk av mentorer. Seglarförbundet har en garanterad plats till förfogande för ledare på denna utbildning och söker nu dig som idag är en driven och engagerad ledare inom seglingen som vill utvecklas i din ledarroll och vill prova att förverkliga dina idéer kring utvecklingen av verksamheten.


Utbildningsprogrammets upplägg och innehåll

Utbildningsprogram ligger på totalt 120 timmar och består av ett antal träffar både fysiskt och digitalt, egen självreflektion och gruppsamtal samt ett eget projektarbete i sitt Specialidrottsförbund eller förening.
ca 30 timmar för sitt egna projekt, 35 timmar på digitala halvdagsträffar, 40 timmar på gemensamma träffar som i fysisk form samt ca 15 timmar för mentorssamtal och aktiviteter i gemensam digital hubb.
Utbildningen sker på vardagar, så det är avgörande att du har möjlighet att vara ledig från studier/jobb vid de gemensamma tillfällena. Datum för träffarna kommer inom kort. 

Broschyr om utbildningen

Film om utbildningen

Läs mer om utbildningen 

Vi söker dig som är:

  • tränare eller ledare i åldern 18 – 25 år.
  • idag har ett ledaruppdrag inom din klubb, distrikt eller klassförbund.
  • en person som är driven, framåt och vill vara med och utveckla både dig själv och seglingen.
  • har en idé om vilken typ av projekt som du skulle vilja driva och genomföra för att utveckla verksamheten på klubb-, distrikts eller centralnivå.

Ansök till Eldsjäl 2.0

Nu har du möjlighet att ansökan till den femte omgången av Eldsjäl 2.0 med start under hösten 2024.
Är du intresserad? Skicka ett mail till Emelie emelie@ssf.se  med en kort beskrivning av dig själv, hur du är engagerad som ledare idag och vad det är du brinner för att utveckla inom svensk segling!
Skicka din ansökan senast den 15 maj.

Vi önskar vara en jämställd och inkluderande organisation med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till seglingens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande.

För frågor kring ansökan eller projektet kontakta Emelie Lindström emelie@ssf.se  
Maila gärna om du är intresserad, även om du inte har en projektidé klar redan nu så kan vi titta på olika möjligheter tillsammans. Programmet handlar i första hand om individernas utveckling och i andra hand om projektet. 

”-- det är fantastiskt att möta andra som är likasinnade, som är drivande i sin idrott och verkligen vill göra skillnad. I min klubb är jag kanske själv. Att då sitta i ett rum med trettio andra som är precis som jag, det var en stor grej. Man märker hur mycket idrotten betyder för de här människorna.” Tidigare deltagare