Nyheter

Summering av Riksidrottsmötet 28 maj 2023

image: Summering av Riksidrottsmötet

Under helgen genomfördes idrottsrörelsens årsmöte RIM (Riksidrottsmötet) i Uppsala. RIM är årsmöte för både Riksidrottsbundet och SISU Idrottsutbildarna. Mycket avhandlades och här lyfter vi de delar som var extra intressanta för oss inom seglingen.

Seglarförbundet motionerar om hållbarhet till Riksidrottsmötet 26 maj 2023

image: Seglarförbundet motionerar om hållbarhet till Riksidrottsmötet

I helgen genomförs Riksidrottsmötet, RIM, i Uppsala. RIM är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas årsmöte där det beslutas om viktiga framtidsfrågor för idrottsrörelsen. Seglarförbundet är på plats med fyra representanter och delaktiga i två motioner kring hållbarhet.

Dags att kvala till UVM 25 maj 2023

image: Dags att kvala till UVM

Var med och kämpa om en plats till det svenska laget på Ungdoms-VM 2023. Ungdoms-VM eller Youth Sailing Worlds är den största och mest prestigefyllda tävlingen inom internationell juniorsegling. Tävlingen samlar de bästa juniorseglarna i världen och över 60 nationer deltar. Många av ikonerna inom internationell segling har stått på prispallen i Ungdoms-VM.

Simrishamns SS – en klubb för alla 25 maj 2023

image: Simrishamns SS – en klubb för alla

Simrishamn är en sommarstad som går från 5 000 invånare på vintern till 15 000 på sommaren. Men Simrishamns Segelsällskap går inte i vintervila. Klubben är i gång året runt med mängder av sociala aktiviteter som har med båtlivet att göra.

Ton Törn - tränaren med passion för optimister 23 maj 2023

image: Ton Törn - tränaren med passion för optimister

Årets tränare 2022 – Ton Thörn – har under många år gjort stora insatser för utvecklingen av svensk optimistjollesegling. Under 2022 coachade han optimistlaget till ett VM-brons – den första internationella optimist-medaljen till Sverige på 35 år.