Nyheter

”Från Klubb till OS” – en kampanj för fler seglare

  • 23 maj 2024

image: ”Från Klubb till OS” – en kampanj för fler seglare

Med åtta seglare och fem team i OS i Marseille gör vi nu en större strategiskt kommunikativ satsning , "Från Klubb till OS”  för att stärka och främja seglingssporten i Sverige. Kampanjen syftar till att inspirera nya och befintliga seglare att fortsätta sin resa inom sporten, att uppmärksamma det värdefulla arbete som utförs av våra lokala seglingsklubbar och att erbjuda ett kampanjmaterial som hjälper till att rekrytera nya seglare.

Resan till tävlingen är seglingens dolda miljöbov

  • 20 maj 2024

image: Resan till tävlingen är seglingens dolda miljöbov

En kartläggning av miljö och hållbarhet för seglingen visar att vår största klimatpåverkan sker redan innan vi kommit ut på vattnet. Vi behöver öka medvetenheten om mängden resor och transporter som görs av vår verksamhet, så att vi kan jobba tillsammans med att utvecklas och förändra våra beteenden.

Ekolns SK vann Allsvenskan i Strängnäs

  • 19 maj 2024

image: Ekolns SK vann Allsvenskan i Strängnäs

Första deltävlingen i Allsvenskan Segling genomfördes i ett soligt Strängnäs. De som hanterade förhållandena bäst var Uppsalaklubben Ekolns SK som vann.

Sommaren är här - tipsa om våra seglarskolor

  • 17 maj 2024

image: Sommaren är här - tipsa om våra seglarskolor

Sommaren har kommit tidigt och fina förutsättningar att lära sig segla. Fortfarande finns det platser kvar i flera av våra certifierade seglarskolors sommarkurser så tipsa, gilla och dela gärna nyheter och information om våra seglarskolor så fler hittar oss och får möjlighet att prova på segling eller fortsätta att upptäcka.

På vår hemsida under ”Lär dig segla” är det enkelt att hitta klubben när dig.

Nu startar Allsvenskan 2024

  • 16 maj 2024

image: Nu startar Allsvenskan 2024

I helgen drar årets Allsvenska i gång. Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar samlas i Mälarstaden Strängnäs där Strängnäs Segelsällskap arrangerar årets första, av totalt fyra, deltävlingar. Det blir livesändning som tidigare år men den startar först på lördagen.