Nyheter

Följ OS med Seglarförbundet - hitta till vår särskilda webbplats

  • 25 jul 2024

image: Följ OS med Seglarförbundet - hitta till vår särskilda webbplats

De Olympiska Spelen i Paris 2024 pågår 26 juli till 8 augusti. Under tiden kan du följa våra svenska seglares resor och framgångar via vår särskilda OS-webbplats. 

Årets Ungdoms-VM avgjort

  • 22 jul 2024

image: Årets Ungdoms-VM avgjort

Med den fantastiska inramning som Gardasjön gav och den gemenskap som fanns i det nordiska laget var det upplagt för succé i årets Ungdoms-VM. Att vi dessutom fick glädjas åt Finlands två medaljer, brons i iQFOiL tjej och silver för 29er tjejerna var bara grädde på moset. Bästa nation blev inte helt oväntat värdnationen Italien.

Nu startar Ungdoms-VM

  • 14 jul 2024

image: Nu startar Ungdoms-VM

Ungdoms-VM eller Youth Sailing Worlds är den största och mest prestigefyllda tävlingen inom internationell juniorsegling. Tävlingen samlar de bästa juniorseglarna i världen och deltar 421 seglare från 71 nationer. Tävlingarna som i år seglas på Gardasjön inleds imorgon måndag och Sverige deltar i ILCA 6 tjej och kille, 29er tjej och kille samt iQFOiL kille.

 

Blekinge Seglarförbund vinner pris för Årets Nytänk – Konceptet fortsätter

  • 11 jul 2024

image: Blekinge Seglarförbund vinner pris för Årets Nytänk – Konceptet fortsätter

I samarbete med Hamel Sails har Blekinge Seglarförbund provat ett kappseglingskoncept för att få fler att stanna inom seglingen efter seglarskolan, samtidigt som de främjar gemenskap både mellan och inom klubbarna – vilket har gett resultat!

Gör en miljöinsats på klubben - byt ut gamla tvåtaktsmotorn

  • 10 jul 2024

image: Gör en miljöinsats på klubben - byt ut gamla tvåtaktsmotorn

Visste du att för varje lite bensin du tankar i en gammal tvåtaktsmotor hamnar 3 dl i havet när du kör? Det är utsläpp som blir förödande för djur och natur i våra hav och sjöar. Att byta till en ny motor på klubbens båtar kan därför göra stor skillnad för den lokala miljön. Initiativet "Sluta tanka havet" jobbar med att öka medvetenheten.