Nyheter

Nya seglare uttagna till utvecklingslandslaget 3 feb 2023

image: Nya seglare uttagna till utvecklingslandslaget

Nu utökas utvecklingslandslaget i segling med ytterligare nio seglare. Samtliga är  ambitiösa, träningsvilliga och målmedvetna unga seglare som kommer att bidra positivt till träningsmiljön i utvecklingslandslaget, där träning i Sverige är i högsätet.

Nytt samarbete mellan Seglarförbundet och Pelle P 3 feb 2023

image: Nytt samarbete mellan Seglarförbundet och Pelle P

Seglarförbundet och klädvarumärket Pelle P har tecknat ett avtal där Pelle P blir ny klädsponsor till förbundet och framför allt till svenska kappseglingslandslaget. Det blir ett samarbete mellan ett framgångsrikt företag med verksamhet i ett 15-tal länder och ett likaså framgångsrikt landslag som vann två OS-silver 2021 och med stora ambitioner för framtiden.

Klubb forum 2 feb 2023

image: Klubb forum

Vi planerar för att under våren genomföra ett flertal digitala träffar med utgångspunkt i klubbfrågor och dom nya barn & ungdoms riktlinjerna med syfte att sprida kunskapen och implementera den i våra seglingsverksamheter. 

Energifylld seminiariehelg för ideella 31 jan 2023

image: Energifylld seminiariehelg för ideella

I helgen träffades seglingsledare, domare, mätpersoner och tränare i Stockholm för fortbildning och erfarenhetsutbyte.

Segling i Paralympics skjuts på framtiden 30 jan 2023

image: Segling i Paralympics skjuts på framtiden

Idag kom beskedet att paraseglingen inte finns med i Paralympics 2028 i Los Angeles. – Det känns tomt idag och speciellt för dem som satsat och haft drömmar. Men om några dagar sätter vi upp nya mål och skapar nya drömmar, säger Karin Knigge, paraseglingsansvarig på Seglarförbundet