DigiSail

DigiSail är ett internationellt e-seglingsprojekt som tittar på om det finns synergier mellan e-segling och traditionell segling. Genom projektet siktar man bland annat på att använda e-segling som ett verktyg för skapa intresse för segling hos barn och unga som inte tidigare blivit introducerade till segling eller inte har tillgång till klubb, vatten eller båtar i sin närhet.

Projektet leds av Polens Seglarförbund, men inkluderar även World Sailing, Europeiska Seglarförbundet (EUROSAF), Turkiets Seglarförbund och EUNIK (European Network for Innovation and Knowledge). Tillsammans med projektet görs en studie för att bland annat se vilka korrelationer som finns mellan aktivitet i e-segling och traditionell segling.

I början på år 2023 ägde ett projektmöte rum i Stockholm där representanter från de olika förbunden och organisationerna närvarade för att diskutera projektets närmsta framtid. Nedan kan du se en kort film från konferensen.

 

Läs mer om DigiSail här.

 

Prova e-segling

Är du intresserad av e-segling kan du både spela och få information om kommande event via https://www.virtualregatta.com/en/.