DigiSail

DigiSail är ett internationellt e-seglingsprojekt som tittar på om det finns synergier mellan e-segling och traditionell segling. Genom projektet siktar man bland annat på att använda e-segling som ett verktyg för skapa intresse för segling hos barn och unga som inte tidigare blivit introducerade till segling eller inte har tillgång till klubb, vatten eller båtar i sin närhet.

Projektet leds av Polens Seglarförbund, men inkluderar även World Sailing, Europeiska Seglarförbundet (EUROSAF), Turkiets Seglarförbund och EUNIK (European Network for Innovation and Knowledge). Tillsammans med projektet görs en studie för att bland annat se vilka korrelationer som finns mellan aktivitet i e-segling och traditionell segling.

 

Ystadssegling

I maj fick ett gäng barn och ungdomar från Ystad IF Handbolls e-sportsverksamhet testa på e-segling för att några dagar senare segla ute på havet tillsammans med Ystads Segelsällskap. I filmen nedan kan du se hur resultatet blev. Läs mer om Ystadsprojektet här.

 

Projektmöte: Haag

I augusti 2023 var det dags för ett projektmöte i Haag i samband med VM. Projektgruppen diskuterade bland annat en handbok som skapats för de som vill använda sig av e-segling i sin verksamhet eller till sitt event. Se klippet nedan för mer info.

 

Projektmöte: Stockholm

I början på år 2023 ägde ett projektmöte rum i Stockholm där representanter från de olika förbunden och organisationerna närvarade för att diskutera projektets närmsta framtid. Nedan kan du se en kort film från mötet.

 

Läs mer om DigiSail här.

 

Prova e-segling

Är du intresserad av e-segling kan du både spela och få information om kommande event via https://www.virtualregatta.com/en/.