Hoppa till sidans innehåll

Express


Express

Från och med 2019 behöver ägare av Expresser ansöka om mätbrev för att kappsegla i entypstävlingar. I enlighet med klassreglerna ska mätprotokoll fyllas i och skickas till This is a mailto link. Protokollet för Express kan fyllas i av en licensierad mätman alternativt av ägaren själv (detta gäller inga andra klasser!). Ansökan görs samtidigt här: 
Knapp_Mätbrev_Ägarbyte

Eftersom Expressen redan har segelnummer ska ansökan göras som ett "ägarbyte" även om det inte är det. Fyll i namn och kontoktuppgifter. Välj båttyp först, därefter kommer registrerade segelnummer upp i segelnummerrutan. Finns inte ditt segelnummer skriver du istället in det i "ISAF-nr"-rutan.

Enbart helt nybyggda båtar som saknar svenskt segelnummer sedan tidigare använder funktionen/knappen "Mätbrev till ny båt" som du finner på förra sidan .

Vid ägarbyte ska nya ägaren ansöka om ägarbyte genom funktionen bakom ovanstående knapp. Dessutom inkomma med ett nytt mätprotokoll såvida inte tidigare mätprotokoll är utfört och inskickat av en licensierad mätman, då gäller detta även för en ny ägare.

Hur vet man då om det är mätt av en mätman? Om det på mätbrevet är angivet "Egen deklaration" istället för en mätmans namn saknas licensierad inmätning och nytt protokoll behövs vid ägarbyte.

Du hittar protokollet att fylla i och mer info i klassregeln: Expressklassregel 2019

  • Alla tre sidorna ska skickas in ifyllda, sidan 47, 48 och 49.
  • Samtliga rutor ska fyllas i med uppmätt värde, eller med "Yes/No" när det anges som val. Undantaget är vikten som har en ruta för nya respektive äldre båtar, där bara ena rutan fylls i.
  • Om valfri extra utrustning finns i båten och anges för att uppnå minimivikten enligt C.6.2(c) ska denna utrustning specificeras på första sidan, sidan 47. Den ska då förvaras på angivetställe under kappsegling.
  • Väger alltså båten in utan extra utrustning, rekommenderas att inte addera extra utrustning i mätbrevet.
  • Observera att äldre respektive nyare båtar har olika minimivikt. Ange vikten endast i den ena av rutorna.

Knapp_Lista_Mätbrev

Uppdaterad: 05 JUN 2019 14:03 Skribent: Patrik Erlandsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info