Hoppa till sidans innehåll

Mätbrev och båtteknik


Att segla innebär för många att njuta av förmågan att använda vind och vatten för att färdas dit man önskar. Att kunna förkovra sig hur man gör det är många gånger en gemensam strävan bland seglare. Lyckligtvis finns det så många områden inom segling att lära sig om att det räcker hela livet!

De tär här du finner information om mätbrev eller andra båttekniska frågor. Ifall det är just är redskapet, dvs båt, rigg och segel du söker information om just nu.

För att du ska hitta just det du söker finns snabblänkar uppdelade i grupper, eller länk till annan information längst ner:


SRS

Här ansöker du om förnyelse eller nytt mätbrev, liksom finner publicerade båtdatablad och mätbrev. Du finner också vägen till all information om respitsystemet som möjliggör kappsegling med olika båttyper på ett enkelt och meningsfullt sätt.


ORC och IRC

Här klickar du in för information och mätbrevshantering av det internationella mätsystemet ORC. Dessutom till det fransk/engelska systemet IRC.


Jollar och Entypsbåtar

Definitionen av entypsbåtar i detta forum är de båttyper som har ett svenskt klassförbund med svenska klassregler, alternativt klasser som är godkända av World Sailing som internationell klass. Övriga båttyper kan kallas entypsbåtar i andra sammanhang men för Svenska Seglarförbundet och här på hemsidan gäller denna definition. Exempel på entypsbåtar är 2.4m R, Optimist, E-jolle, 606, Express, Folkbåt mfl


Segelnummer

Sök nytt eller se listan över befintliga segelnummer. Gäller det entypsbåtar med klassförbund som har egna nummerserier, använd länken ovan till "Entypsbåtar". 


Övrig information

Mätpersoner, internationella certifikat, regler mm

Uppdaterad: 28 FEB 2018 14:38 Skribent: Patrik Erlandson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info