Hoppa till sidans innehåll

Mätbrev och båtteknik


Sista december stänger SRS-systemet för ansökningar. Mätbrev och srs-tabeller från 2019 blir då ogiltiga och kommer inte att vara publika längre. Systemet kommer att vara nedstängt för alla slags SRS-ansökningar och beräknas öppna igen i februari.

Kappsegla mot olika båttyper - segla SRS!

Har du en standardbåt hittar du den troligen i SRS-tabellen. Det finns tabeller för enskrovsbåtar, flerskrovsbåtar och jollar med tusentals båttyper. Där hämtar du din båts 'handikapp' eller rättare sagt respittal gratis och enkelt.

Skulle just din båt inte finnas med eller om du har förbättrat den så den inte längre är likadan som alla andra behöver du ansöka om ett eget mätbrev till båten för att få ett respittal som motsvarar båtens förväntade potential. 

Mätbrev gäller ett år i taget. Flerskrovsbåtar gör en ny ansökan varje år, medan övriga båtar söker nytt mätbrev första gången men gör en förnyelseansökan inför varje ny säsong.

 

Läs mer om SRS...

ORCi & IRC

Behöver du ansöka om nytt, eller förnya ditt tidigare ORCi-, ORCclub- eller IRC-mätbrev?

Mer information om ORC

ORCi 2020 är inte igång ännu, men kommer troligen tidigt i januari.

Ska du segla utomlands under IRC 2020? Blanketter för mätbrevsansökan för IRC 2020 kommer inom kort här på hemsidan.

Mer info om IRC

 

Entypsmätbrev (ex Optimist, E-jolle, Express, 606, Melges 24 mfl)

Är du ny ägare till en entypsbåt blir båtens tidigare mätbrev ogiltigt och behöver förnyas. Har den inte varit registrerad i Sverige tidigare blir du samtidigt tilldelad ett nytt svenskt segelnummer. Några klasser administreras av det internationella eller nationella klassförbundet, medan övriga administreras av Svenska Seglarförbundet och dessa finner du i listan om du klickar något av valen nedan. Mer info och vägledning till ansökningar på:

 

 Entypsmätbrev

Uppdaterad: 28 FEB 2018 14:38 Skribent: Patrik Erlandson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info