Hoppa till sidans innehåll

Vad innebär SRSv, verifierat SRS mätbrev?

13 FEB 2019 23:29
SRS är normalt sett tänkt för att båtägaren ska mäta sin båt själv. Ett verifierat SRS kan man erhålla om man har anlitat en licensierad mätperson att kontrollera och dokumentera alla uppgifter.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2019 23:29

Sannolikt har en mätperson med sin utbildning och erfarenhet bättre möjlighet att undvika misstag vid kontroll. Denna kompetens vid mätningen betalar sig i SRS respittalet med en något minskad tolerans för mätfel. 

Du kan läsa mer om detta i klassregeln för SRS A.6.2.

Om du anlitar en mätperson skall denne rapportera mätresultaten med hjälp av en särskild mätpersonsinloggning i mätbrevsportalen,
Har du redan ett mätbrev för ORCi eller Endorsed IRC kan detta helt eller delvis utgöra underlag för SRSv. Skall SRSv-mätbrevet vara för samma konfiguration som det andra mätbrevet behöver du inte anlita någon mätman men eventuella avikelser skall verifieras av mätman. Har du ORCi mätbrev ange mätbrevets referensnummer i fritextfältet på mätbrevsansökan, har du IRC-mätbrev skall du skicka in en kopia tex. genom att scanna mätbrevet och använda bilduppladdningsfunktionen i mätbrevsvansökan.

Båtar med verifierat SRS mätbrev ska samtliga segel, undantaget stormsegel, vara kontrollerade av en mätperson samt ha en mätdekal med seglets mått antecknade. Bild på respektive segeldekal ska finnas bifogat i SRS-ansökningen. 

Skribent: Patrik Erlandsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info