Hoppa till sidans innehåll

Zoom8


Mätbrev till Zoom8

För att säkerställa att kappsegling med Zoom8 i entypsklass sker på lika villkor ska varje båt vara kontrollerad och ha ett utfärdat mätbrev. Mätbrevet är ett bevis på att båten är kontrollerad och godkänd enligt då gällande regler.

Mätbrev utfärdas av Svenska Seglarförbundet.

Kontrollen av båt och utrustning görs av en licensierad tillverkare som ger båten ett skrovnummer och ett World Sailingnummer, tidigare känt som ISAF-nummer. 

Mätbrev är personligt utfärdat till ägaren av båten, som ansvarar för att båten inte har modifierats på något sätt. Byter båten ägare ska därför ett nytt mätbrev utfärdas, eftersom ansvaret mot klassregeln då skiftar. 

Ansvaret att båt och utrustning stämmer med reglerna vid kappsegling hamnar dock alltid på besättningens skeppare (ansvarig ombord). Alltså blir den som till exempel lånar en båt ansvarig vid tävling.

Har du redan ett befintligt mätbrev

Då är detta giltigt så länge den inte bytt ägare eller modifierats sedan senaste inmätningskontrollen var gjord. Du kan söka upp ditt mätbrev och själv skriva ut en ny kopia som du ska kunna visa upp vid varje tävling.

Finn befintliga Entypsmätbrev

 

Är din båt inte registrerad

Har din båt inte tidigare varit registrerad i Sverige finner du den inte på Svenska Seglarförbundets mätbrevsportal (använd knappen ovan för att söka). Då är inte heller något mätbrev utfärdat och båten är inte godkänd för kappsegling. Vid nyansökan av mätbrev gör du en digital ansökan med knappen här nedanför. Avgiften för mätbrevet betalas med kort i ansökningsfunktionen. Om du har fått med dokument för båten ska dessa postas till Svenska Seglarförbundets kansli för arkivering. Det skiljer sig vad tillverkaren har utfärdat som dokumentation. Två fotografier på båtens ingjutna skrovnummer (tex FI-MODZE999D000) resp World Sailing- / ISAF-dekalen e-postas dessutom till This is a mailto link

Nyansökan mätbrev 

Ny ägare

Är du ny ägare till båt som tidigare har haft mätbrev är det möjligt att det saknas dokumentation i Seglarförbundets register. Har du fått med ett originaldokument från tidigare ägare skickar du in originalet till Seglarförbundet samtidigt som du ansöker om ägarbyte. Fotografi på skrovnummer och World Sailing-/ISAF-dekal behöver skickas med epost till This is a mailto link om det inte redan finns med som bilaga i den publicerade mätbrevslistan

Nytt Mätbrev vid Ägarbyte

Segelnummer

Ett unikt segelnummer tilldelas vid utfärdande av mätbrev till nyregistrerad båt av Svenska Seglarförbundet. Vid ägarbyte inom Sverige behåller båten alltid sitt befintliga segelnummer. Ny båt eller importerad båt kan i vissa fall behålla tidigare nummer, men det måste alltid tilldelas och registreras av Svenska Seglarförbundet.
Man kan INTE önska ett specifikt nummer.

 

Uppdaterad: 11 MAR 2020 09:04 Skribent: Patrik Erlandsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info