Hoppa till sidans innehåll

C55


Mätbrev till C55

För att säkerställa att kappsegling med C55 i entypsklass sker på lika villkor ska varje båt vara kontrollerad och ha ett utfärdat mätbrev. Mätbrevet är ett bevis på att båten är kontrollerad och godkänd enligt då gällande regler.

Mätbrev utfärdas av Svenska Seglarförbundet, This is a mailto link eller via hemsidan.

Kontrollen av båt och utrustning görs av en licensierad mätperson som upprättar ett mätprotokoll. C55-förbundet har några speciellt utbildade mätpersoner som har rutin av mätning av just C55. Dessa finner man på C55:ans klasshemsida, men annan valfri licensierad mätperson kan också mäta in din C55.

Mätbrev är personligt utfärdat till ägaren av båten, eftersom denne går i god för att båten alltid uppfyller klassregeln. Byter båten ägare ska därför ett nytt mätbrev utfärdas, eftersom ansvaret mot klassregeln då skiftar. 

Ansvaret att båt och utrustning stämmer med reglerna vid kappsegling hamnar dock alltid på besättningens skeppare (ansvarig ombord). Alltså blir den som till exempel lånar en båt ansvarig vid tävling.

Har du redan ett befintligt mätbrev

Då är detta giltigt så länge den inte bytt ägare eller modifierats sedan senaste inmätningskontrollen var gjord. Du kan söka upp ditt mätbrev och själv skriva ut en ny kopia som du ska kunna visa upp vid varje tävling.

Finn befintliga Entypsmätbrev

 

Är din båt inte registrerad

Har din båt inte tidigare varit registrerad finner du den inte på Svenska Seglarförbundets mätbrevsportal (använd knappen ovan för att söka). Då är inte heller något mätbrev utfärdat och protokoll över en godkänd inmätning och vägning ska sändas in till Svenska Seglarförbundet i original. Samtidigt görs en digital ansökan här:

Nyansökan mätbrev 

Ny ägare

Är du ny ägare till båt som tidigare har haft mätbrev är det möjligt att det saknas tidigare mätprotokoll i Seglarförbundets register. Har du fått med ett mätprotokoll från tidigare ägare skickar du in originalet till Seglarförbundet samtidigt som du ansöker om ägarbyte. Saknar du ett mätprotokoll behöver du anlita en mätperson för att göra en ny kontrollmätning och upprätta ett nytt mätprotokoll.

Nytt Mätbrev vid Ägarbyte

Segelnummer

Ett unikt segelnummer tilldelas vid utfärdande av mätbrev av Svenska Seglarförbundet.

Klassregel C55

Denna procedur med mätbrev är definierad i C55:ans klassregel, och antagen vid C55-förbundets årsmöte. Du hittar hela klassregeln här:

C55 Klassregel

Uppdaterad: 24 OKT 2019 11:04 Skribent: Patrik Erlandsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info