Hoppa till sidans innehåll

Seglare frågor & svar


Jag är förälder till ett barn som ska anmäla sig till en tävling via IndTA 2.0, hur gör jag då?

Det är seglaren och inte du som förälder som är "användare" av systemet, även om du som förälder rent praktiskt kan anmäla din son/dotter.
Därför är det viktigt att du vid skapande av konto och inloggningsuppgifter använder seglarens peronnummer, Idrotts-ID och den mailadress som seglaren är registrerad med i klubbens medlemsregister i IdrottOnline. 

Visa svar


Dölj svar


Hur ser anmälan ut och vad behöver jag fylla i?

Anmälan ORCi

Anmälan ser lite olika ut beroende på vilken klass eller diciplin (matchrace, fleet, eller distans) tävlingen arrangeras i. 
De grundläggande uppgifterna hämtas direkt från IdrottOnline, så om det dyker upp fel uppgifter så är det i klubbens medlemsregister felet finns.
1. Kontaktperson: Det är den person som anmäler (är inte alltid den tävlande) så alla tävlande ska även läggas in via "Lägg till person att anmäla".
2. Lagnamn tillämpas endast vid lagtävlingar eller om teamet har ett annat namn än båten. 
3. I fältet för seglenummer kan endast siffror användas. Ej ex. SWE. Detta regleras via "Nationalitet".Anmäla besättning

4. Seglar ni en båt med fler än en person ombord läggs resterande ombord in som "besättning". Dessa kan tilldelas en besättningsroll (inget krav).

Visa svar


Dölj svar


Hur gör jag för att logga in och anmäla mig till en tävling via IndTA?

Logga in första gången Seglare

1. Gå in på www.indta.se/login/
2. Fyll i den mailadress du är registrerad med i din klubbs medlemsregister i IdrottOnline (du måste finnas med i medlemsregistret i IdrottOnline i någon klubb ansluten till Svenska Seglarförbundet för att logga in)
3. Klicka på "Jag har glömt mitt lösenord/Jag är ny användare"
4. Ett lösenord skickas till den mailadress du uppgett.
5. Nu kan du logga in. 

OBS!
- Om ni är flera som använder sig av den mailadressen (ex. ni är en familj med samma mailadress) så kommer systemet att fråga efter ditt personnummer.
- Om du inte ligger inne i din förenings medlemsregister i IdrottOnline så behöver du be om att bli inlagd (med fullständigt personnummer). Be den som är Huvudadministratör att lägga till dig.

Visa svar


Dölj svar


Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info