Hoppa till sidans innehåll

Kappsegla mot hela Sverige

31 MAR 2018 06:50
Nu drar ännu en säsong med SRS-seglingar igång och därmed också Svenska Seglarförbundets nationella ranking för alla Sveriges SRS-seglare på regional, nationell och internationell nivå.
  • Skapad: 31 MAR 2018 06:50

Bild: Brommabåten Imperiet II (en Arcona 380) tog hem slutsegern i SRS 2017. På bilden har starten av ÅF Offshore Race 2017 precis gått och även där var det Imperiet II med skepparen Paul Nord som tog hem totalsegern i hela racet. Foto: Ola Qviberg

Vill du veta vad SRS-segling är? Läser mer här.

SRS-rankingen är säsongens stora utmaning för alla som vill mäta sina krafter och kunskaper med andra SRS-seglare runt om i hela landet. Alla sanktionerade SRS-kappseglingar från 1 maj till 30 september ingår i rankingen och poängberäkningssystemet har valts för att premiera både ”kvalitet” och ”flit”. Var med och mät dig både med kompisarna på klubben och med alla andra som SRS-seglar runt om i landet. Man kan också enkelt se vilken båt som ligger i topp i en viss klass, som exempelvis Sveriges högst rankade Scampi.

Syftet med rankingen är att göra det än mer spännande att kappsegla, få fler att kappsegla och de som redan kappseglar, att kappsegla mer.

Sök upp dina favoritseglingar på den nya webb-sidan; www.sailarena.com

Du kan följa rankingen löpande under säsongen tills slutresultatet fastställs efter 30 september 2018. Vinnarna kommer att hyllas under Mästarnas Mästare i Marstrand 13 oktober.

Resultat som rapporteras in i Svensk Seglings nya web-plattform, Sailarena, senast en vecka efter genomförd segling kommer att räknas med i slutresultatet. Det är en av möjligheterna med den nya plattformen som effektiviserar och förenklar hanteringen av segelsporten.

För deltagande i rankingen behöver ägaren eller skepparen skapa ett konto i Sailarena och registrera sig själv och sin båt för att anmälan, deltagande och resultatrapportering ska förenklas. Helst ska samtliga i besättningen ha ett eget konto på Sailarena och finnas med i anmälan till respektive tävling.

Poäng i rankingen ges till samtliga deltagare i en tävling och beror dels på placeringen och delas på antalet deltagare. Pallplats premieras dessutom lite extra. De fem bästa resultaten räknas med i totalen.

För mer information besök www.svensksegling.se eller kontakta Patrik Erlandsson, This is a mailto link

 

Skribent: Patrik Erlandsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info