Hoppa till sidans innehåll

SRS enskilt anpassat mätbrev - Enskrov

06 JAN 2021 17:00
SRS-mätbrev kan utfärdas för båtar som inte finns med i någon av SRS-tabellerna, eller som avviker från båttypens grundstandard.
  • Uppdaterad: 22 FEB 2019 16:16

Ett SRS-mätbrev innehåller båtens data och ett SRS-tal som gäller i samtliga svenska seglardistrikt. SRS-mätbrevet ska uppvisas för kappseglingsorganisationen utan anmodan och ska finnas ombord i båten.

Ett mätbrev är giltigt under innevarande kalenderår. Det ska sedan förnyas inför ny säsong som det ska användas. Mätbrev som inte har varit aktiva 2012 eller senare behöver sökas som nyansökan, annars som förnyelse.

Är du ny ägare av båten som har haft ett SRS-mätbrev 2012 eller senare meddelar du SSF's kansli en ny e-postadress så att du kan logga in och förnya mätbrevet. Ägarbyte i SRS är kostnadsfritt. Du ska i så fall inte göra en nyansökan, även om båten inte varit i din ägo.

Frågor som du inte finner svar på under "vanliga frågor" kan du ställa direkt på vår Facebooksida, eller e-posta This is a mailto link

Just nu är SRS stängt för nya ansökningar för denna säsong. Det gäller alla ansökningar som förnyelse, ändringar och provmätbrev.
Alla befintliga mätbrev och tabeller finns publicerade fram till sista december.

Avsikten är att öppna igen vid månadsskiftet januari/februari för att ta emot nya ansökningar inför 2022.

Vanliga Frågor om SRS

 Nyansökan SRS enskrov

Förnyelse av anpassat SRS-mätbrev enskrov

Vill du göra ändring eller söka ett provmätbrev måste SRS-mätbrevet vara aktivt eller ansökt, och betalt, om förnyelse först. Därefter kan du logga in för att skapa dessa typer av ansökningar.

Logga in på ditt anpassade SRS-mätbrev

Lista utfärdade mätbrev

Finns din båt med i tabellen över standardiserade båtar, och att båt, rigg och utrustning håller sig inom de begränsningar som är standard i båtens båtdatablad kan du i stället använda respittalet från tabellen. Du kan i så fall också gratis skapa ett Standardmätbrev, där du har möjlighet att variera de vanligaste variationerna såsom t ex antal segel och propeller.  

Tabeller hittar du här

Standardmätbrev söker du här

Skribent: Patrik Erlandsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info