Hoppa till sidans innehåll

Dags att Förnya SRS

29 JAN 2021 16:38
Liksom för de flesta respitregler är ett mätbrev för SRS endast giltigt under en säsong. Inför en ny säsong behöver mätbrevet förnyas.
  • Uppdaterad: 27 APR 2021 23:24

Anpassat Mätbrev, Enskrov

Har din båt haft ett anpassat mätbrev 2012 eller senare ska du inte söka ett nytt mätbrev, utan istället förnya det inför denna säsong om du vill kappsegla i SRS.

Du loggar in med hjälp av din e-postadress och det lösenord som genererades när du skapade mätbrevet. Hittar du inte meddelandet med lösenordet finns det en påminnelsefunktion vid inloggningen.

Väl inloggad klickar du för förnyelse med hjälp av knappen "Förnyelse". Du hamnar då automatiskt på betalsidan för att erlägga förnyelseavgiften.

Skulle du innan du förnyar mätbrevet, upptäcka fel eller vet om att du vill ändra något, måste du ändå först förnya mätbrevet. Det är inte möjligt att ändra ett mätbrev som är inaktivt eller inte begärt förnyat. Samma ögonblick avgiften för förnyelse är erlagd, kan du på nytt logga in och istället skapa en ändringsansökan, men inte förr.

Handläggningstiden, liksom SRS-klassregeln, föreskriver 10 dagar från ansökan till giltigt mätbrev. Det gäller både vid förnyelse som ändringsansökan. 10 dagar innebär exakt 240 timmar från ansökan, varken mer eller mindre. 

Logga in på ditt mätbrev 

Standardmätbrev, Enskrov

Skapade du ett Standardmätbrev förra året så skapar du ett nytt för denna säsong. Förra årets mätbrev är borttagna och kan inte förnyas. Du skapar i stället snabbt, enkelt och gratis ett nytt Standardmätbrev.

Skapa nytt Standardmätbrev 

Anpassat mätbrev, Flerskrov

Det fungerar lite annorlunda för flerskrov. Förnyelsen sker varje säsong med att fylla i kalkylarket med båtens uppgifter och bifoga det med ansökan. Du kan välja mellan kort och längre handläggningstid, mot olika avgifter.

Ansök om mätbrev Flerskrov

Ägarbyte

Du behöver inte söka nytt mätbrev om du har köpt en båt som har, eller har haft, mätbrev 2012 eller senare. Meddela This is a mailto link namn, e-post på ny ägare, och vilket mätbrevsnummer och/eller förra ägarens namn, så genomförs ägarbytet utan kostnad.  
För flerskrov, skriver du dina nya uppgifter i ansökningen, eller meddelar This is a mailto link om mätbrevet redan är utfärdat.

 

Ändra personliga uppgifter

Vill du ändra e-postadress, postadress, telefonnummer eller båtens namn, kan du när som helst göra det själv. Logga bara in först och klicka sedan "Ändra personuppgifter".

Logga in på ditt mätbrev 

 

Allt annat du vill veta om SRS
Kom ihåg att det är du som båtägare som är ansvarig för att uppgifterna i ditt mätbrev är korrekta. 
Skribent: Patrik Erlandsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info