/explorer/images/0_Distrikt/Mellannorrland/Bilder/GKC_Hero_2000x800.png

Guldkusten cup

Summering av GKC säsongen 2023


Grattis Team Sawert ! - som vann GKC 2023 totalt med sin 606’a Windwalker.

24 båtar deltagit i Guldkusten Cup 2023 vilket är lika många som året innan.

20 båtar varav en i cruisingklassss deltog i Alnön Runt som traditionsenligt genomfördes lördagen före midsommar och därmed inledde GKC. Seglingen genomfördes i periodvis ganska friska vindar som dessutom var i en sådan riktning att mängden slag som vissa båtar var tvungna att göra nästan kunde räknas på ena handens fingrar. 17 båtar båtar gick i mål.
Segrade gjorde Team Sawert med sin 606’a. Team Jansson också med i en 606’a på andra plats och trea blev Martin Söderberg med sin Argo 650.

Vindhemsregattan lördag var en segling som var härligt utmanande för deltagarna med en kombination av lätta vindar och gammal skvalpig sjö. Överlägsen segrare var Team Jansson med sin 606’a och serien 1-1-1. Pallen kompletterades med ytterligare två 606’or med Team Sawert på andra plats och Thomas Solberg på tredje. Nio båtar deltog.

Vindhemsregattan söndag lockade också nio båtar, dock inte exakt samma startfält som lördagen. Trots något mindre utmanande förutsättningar upprepades mönstret med en prispall med enbart 606-seglare. Segrade gjorde Team Sawert, Team Jansson på andra plats och återigen med Thomas Solberg på tredjeplatsen.

Klampenköret lockade sex deltagare som trots lätta vindar vid klubbhuset fick uppleva två riktigt bra seglingar på draget. Segrade gjorde Team Sawert med sin 606’a följda av Peter Norberg i Neptunkryssare på andra plats och Thomas Solberg också i en 606’a på tredje plats.

Dygnet runt samlade för få deltagare för att räknas in i resultatet. 4 båtar kom till start som alla rapporterade om en inledningsvis något utmanande med totalt sett tämligen fantastisk seglingsupplevelse. 5 båtar krävs för att resultatet skall ingå i cupen.

Säsongen avslutades med senDraget som hade 9 deltagande båtar. Vann gjorde Thomas Solberg i sin 606’a följd av Team Sawert i samma båttyp och trea blev Martin Söderberg med sin Argo 650.

----