Nyheter

Dubbel svensk segerjakt på världscupen

  • 26 apr 2024

image: Dubbel svensk segerjakt på världscupen

Med bara finalen kvar av världscupseglingarna i franska Hyeres har både Vilma Bobeck/Rebecca Netzler (49erFX) och Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson (470) stora möjligheter att segla hem varsitt guld på lördagen.

Styrelsen informerar nr.3 2024

  • 26 apr 2024

image: Styrelsen informerar nr.3 2024

Seglarvänner

Säsongen är inledd
I den isfria delen av landet har både träningsverksamhet och de första kappseglingarna dragit i gång även om inte alla båtar ännu kommit i vattnet. Iskylan som kopplat greppet över Sverige innebär utmaningar för både de som håller på att vårrusta och för de som tagit sig ut på vattnet. En kylig inledning på säsongen ställer också krav på noggranna förberedelser och en extra vaksamhet vad gäller säkerheten med tanke på risk för nedkylning. Vi ser verkligen fram mot en rolig, spännande och intressant säsong.

U25´s säsongsprogram

  • 26 apr 2024

image: U25´s säsongsprogram

U25 började som ett projekt av unga för unga och vi jobbar för att ge unga ledare de verktyg de behöver för att göra sin röst hörd och engagera sig i demokratiska processer samt inspirera unga att engagera sig på olika nivåer inom seglingen. Här hittar du U25s aktiviteter för 2024.

Grattis Motala Seglargymnasium som fyller 30 år

  • 25 apr 2024

image: Grattis Motala Seglargymnasium som fyller 30 år

Våra riksidrottsgymnasier, har i decennier haft stor betydelse för framgångarna för svensk elitsegling och fostrat en mängd svenska OS-medaljörer, världsmästare, Americas Cup-seglare och Volvo Ocean Race-deltagare. I år fyller ett av dem, Motala Seglargymnasium 30 år och det vill vi såklart fira!

Praktik på Parasegling Inkluderande ledaskap

  • 24 apr 2024

I helgen träffades fem härliga deltagare på utbildningen Parasegling-inkluderande ledarskap, hos SS Kaparen i Gottskär. Huvudfokus denna dag var på praktiska moment som att testa personlift, ledsaga varandra och att testa anpassade båtar.