Solig succe på Booregattan!

  • 20 maj 2024

Vilken helg! Vi på StSF arrangerade i lördags i samarbete med klubbarna och Optimistjolleförbundet, en träningsdag för distriktets Gröna och Blå Optimistseglare. 20 seglare deltog och vi höll till hos Boo SS. Klasstränare Nils Brandén höll i träningen, och barnen både lärde sig mycket och hade skoj.

På söndagen Liros Stockholms Cup med 22 Optimister från 5 olika som seglade Lilla Banan, en perfekt första tävling för att komma igång med kappseglingen. Det ser lovande ut för framtida tillväxten i distriktets Optimistklass. Vi gratulerar Fabian Spamwardt (TBS), Ingrid Fager (MKS) och Augusta Karlberg (LiJ) till 1a, 2a och 3e platsen.

Det var också Liros Cup Optimist Stora Banan med 28a deltagare, vi gratulerar Ernst Åkesson, Axel Henricsson och Alexander Forssén (alla 3 KSSS) till 1a, 2a och 3e platsen.

På Liros Cup i ILCA deltog 6 st i ILCA 4, 9 st i ILCA 6 och 14 st i ILCA 7.

Vi gratulerar medaljörerna i ILCA 4: Malcom Dahlberg (KSSS), Fleix Palm (KSSS) och Lova Leringen (LiJS)

I ILCA 6: Marius Graudums (KSSS), Maura Dewey (Huvudsta) och Wilhelm Dahlberg (KSSS)

I ILCA 7: Anders Wennberg (LiJS), Johan HEdberg (KSSS) och Ian Elliott (Huvudsta)

Nästa StSF träningsdag för Grön/Blå Optimister är hos MKS / Ålsten den 1a juni och Liros LIlla banan dagen efter den 2a juni. Nästa Liros för ILCA med flera är 8/6 och för Opti Stora banan 9/6 hos Lidingö. Välkomna, inbjudan finns i Sailarena.