https://www.svensksegling.se/explorer/images/ope_2.jpg

Jollesegling

Jollesegling syftar på segling med små, lätta båtar som kallas jollar. Dessa båtar är vanligtvis mellan 2,5 och 5 meter långa och är designade för att seglas av en eller två personer.

För att segla en jolle behöver du förstå de grundläggande principerna för segling. Du måste också kunna styra båten med hjälp av dess roder och segel samt göra justeringar av seglen för att optimera båtens hastighet och riktning.

Jollesegling är en spännande och utmanande sport, eftersom du ständigt måste anpassa din kurs och taktik för att dra nytta av förändrade vind- och vågförhållanden. Det kan också vara ett bra sätt att koppla av och njuta av vår vackra vatten- och kustmiljö.

För att komma igång med jollesegling måste du hitta en lämplig båt och lära dig grunderna i segling, till exempel hur du riggar seglen, styr båten och justerar din kurs. Vi rekommenderar att gå en seglarskola eller seglingskurs hos en av våra många segelklubbar för att lära dig mer om sporten och få lite praktisk erfarenhet av segling.