Kustskepparintyg - Kurs

  • 5 jan 2024

image: Kustskepparintyg - Kurs

I samarbete med KBS Jolleseglare erbjuder Stockholms Seglarförbund möjlighet att gå kustskepparkursen då det finns platser över på KBS kurs. Erbjudandet riktar sig till aktiva ungdomar (U25) i distriktet som vill lära sig mer om navigation och sjömanskap.

Deltagare måste ha fyllt 15 år, inneha förarintyg och båtpraktik för att få skriva provet. Max antal elever är 15 st. Andra medlemmar kan få delta i mån av plats mot en avgift. Om intresset är större än antalet platser prioriteras aktiva instruktörer och seglare.

Kursen bygger på läroboken ”Båtkörkortet” och pågår under januari-mars. Examination i planeras till mars. Kurstillfällena är sju måndagar i KBS klubbhus (T-Blackeberg) kl 18:00 – 20:30 med start 15 januari. 6 tillfällen i rad före sportlovet, därefter uppehåll tre veckor och sedan ett tillfälle med repetition och övning samt prov i mars.

För att kursen ska fungera på ett bra sätt gäller obligatorisk närvaro och genomförande av hemuppgifter. Vi planerar att genomföra kursen med 7 teoripass plus examination vilket är en komprimerad version jämfört med många andra kurser.

Kostnaderna är 600 kr för material och 625 kr för att skriva provet. Vuxna erlägger dessutom kursavgift om 1300 kr.

Inbjudan går ut via mejl till klubbarna i Jollenätverket. Inbjudan läggs också upp på andra kanaler för övriga intressenter.

Anmälan via mejl till anders.ryrfeldt@stsf.se senast 10/1. (Efteranmälan endast i mån av plats.)

Kursstart måndag 15/1 kl 18:00

Kursmaterial, dvs kurslitteratur, övningssjökort, passare och transportör beställs av kursledaren och betalas via Swish när platsen blivit bekräftad. Eleverna behöver själva ta med linjal, blyertspenna och sudd.

Välkomna önskar Stockholms Seglarförbund och KBS Jolleseglare!